Zenica

Vlada ZDK u 2017. godini odobrila 3,8 miliona KM za JU Kantonalna bolnica Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 121. sjednici usvojila osam odluka kojima je odobrila 2.1 milion KM za JU Kantonalna bolnica Zenica, i to za nabavku medicinske opreme (operacioni mikroskop, aparat za CT dijagnostiku, digitalni RTG aparat, respiratori, anesteziološki aparat, ultrazvučni aparat, ergometrija, EEG aparat, mikroskop, monitor za pacijenta, aspiratori, EKG aparati) kao i za medicinsku opremu (kolonoskop, aparat za audiološku dijagnostiku, aparat za skrining sluha, zamrzivač za čuvanje svježe plazme, dva portabilna ultrazvučna aparata, holter EKG sa softverom, 24-satni EKG holter, EKG monitor, respirator Belavista, hirurški aspirator te informatičku opremu za nabavku i ugradnju dijelova-modernizacija liftova zatim nabavku klima uređaja za potrebe operacionih sala i intenzivnu njegu.

Od navednih sredstava KBZ će nabaviti i ostalu opremu potrebnu za funkcionisanje Bolnice (mašina za čišćenje podova, pumpe za vodu, medicinskih kolica i dr.) te rezervne dijelove za medicinsku opremu kao i za sanaciju sanitarnih čvorova u Službi za unutarnje bolesti, Službi za onkologiju, Službi za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju, Službi za urologiju i Laboratoriji za biohemiju.

S obzirom da je Vlada već donosila slične odluke u 2017. godini, ukupno je iz Budžeta za 2017. godinu Kantonalnoj bolnici Zenica odobreno 3.8 miliona KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno