Info

Vlada ZDK smijenila Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK smijenila Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK – Vlada ZDK je na jučer održanoj sjednici smijenila Upravni odbor ZZO ZDK. Smjena je uslijedila nakon što zastupnici na posljednjoj sjednici Skupštine ZDK nisu prihvatili finansijski izvještaj Zavoda za 2018.g.

Iako je Zavod 2018.g.završio pozitivno poslovanje i ostvario višak prihoda nad rashodima, zastupnici su u svojim izlaganjima izrazili nezadovoljstvo izvještajem i imali niz primjedbi, posebno u dijelu koji se odnosio na ogroman iznos troškova za izvršne sudske presude po osnovu nekoliko sporova.

Prema podacima koje su iznijeli zastupnici, samo troškovi u slučajevima sudskih sporova nezakonitog otkaza bivšem direktoru Senaidu Begiću i uposlenici poslovnice Žepče Elmedini Hrustić, iznosili su blizu 100.000 KM. Također, primjedbe su se odnosile i na stalne pritužbe uposlenika na dugogodišnji, navodni mobing, a što je za posljedicu dalo i nove sudske sporove, od kojih je poslednji zabilježen u tužbi uposlenika Huseina Bektaša, a koji je bio vozač direktorice Subašić. Bektaš je, kažu upućeniji, dugo vremena prije podnošenja tužbe zbog navodnog mobinga bio na bolovanju.

Za izvještaj su glasali samo dva zastupnika SBB-a, čiji je Subašićka i kadar, a protiv je bilo 7 zastupnika SDP-a i Naše stranke dok je njih 23 bilo suzdržano prilikom glasanja.

Ovakav rasplet na Skupštini je ustvari i rezultirao jučerašnjom smjenom aktuelnog sastava Upravnog odbora, a kako Visoko.co.ba nezvanično saznaje takva odluka je ustvari uvod u smjenu direktorice Mirzete Subašić. Očigledno će prvi zadatak novoimenovanog UO ZZO biti da tu odluku u vrlo kratkom vremenskom periodu i realizuje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno