Zenica

Vlada ZDK sa 15.000 KM sufinansira sanaciju puta Oruče-Bistrica u Maglaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK odobrila je sredstva u iznosu od 15.000 KM kao učešće Zeničko-dobojskog kantona u sufinansiranju sanacije i asfaltiranja dionice puta “Oruče-Bistrica” u Mjesnoj zajednici Oruče, općina Maglaj.

Odobrena sredstva bit će doznačena preduzeću “RIAL-ŠPED” d.o.o. Doboj Istok, kao odabranom izvođaču radova u provedenoj proceduri javnih nabavki od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, koje je nosilac projekta sanacije i asfaltiranja dionice navedenog puta.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na iznos od 112.000 KM, od čega Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica finasira iznos od 82.000 KM, a Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i MZ Oruče po 15.000 KM.

“Ova odluka je donesena s ciljem pružanja podrške povratku na području općina Žepče i Maglaj. Vlada ZDK je čvrsto opredijeljena da stvori uslove za što kvalitetniji život stanovnika tog kraja”, kazao je premijer Miralem Galijašević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno