Zenica

Univerzitet u Zenici će za drugi upisni rok ponuditi nepopunjenih 843 mjesta

Univerzitet u Zenici, koji je u prvom, julskom upisnom roku na osam fakulteta i 27 odsjeka, za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija ponudio 1.485 mjesta, u drugom će upisnom roku, koji će trajati od 27. augusta do 7. septembra, ponuditi nepopunjenih 843 mjesta.

Ostala su nepopunjena i 262 mjesta, od ponuđenih 705, na redovnim studijama koje plaća osnivač, od čega je 111 mjesta nepopunjeno na pet odsjeka Mašinskog, 92 na tri odsjeka Metalurško-tehnološkog, 23 na dva odsjeka Politehničkog, 22 na Pravnom te po sedam na tri odsjeka Filozofskog i dva odsjeka Islamsko pedgoškog fakulteta.

U prvom upisnom roku popunjeni su odsjeci: razredne nastave, engleskog, njemačkog i turskog jezika i književnosti na Filozofskom; menadžment te finansije i računovodstvo na Ekonomskom; opća medicina i zdravstvena njega na Medicinskom; islamska vjeronauka, socijalna pedagogija te predškolski odgoj i obrazovanje na Islamsko pedagoškom fakultetu.

Na redovnim samofinansirajućim studijama, za koji je bilo ponuđeno 595 mjesta, ali je Vlada ZDK dodatno odobrila još 32 mjesta za upis na Odsjek opće medicine, ostalo je nepopunjeno 407 mjesta.

Vanredno je moguće studirati samo na tri fakulteta (Islamsko pedagoški, Ekonomski i Pravni), a od ponuđenih 185, popunjeno je samo 11, odnosno ostalo je nepopunjenih 174 mjesta.

U prvom se upisnom roku bilo prijavilo 917 studenata, 821 za redovni i 96 za samofinansirajući studij, ali su nakon prvog roka ukupno upisana 674 studenta.

Ove godine je prvi put studentima bilo omogućeno da apliciraju i sa kopijama dokumenata pa je očito da su se neki bili prijavili na više fakulteta, a možda i na univerzitetima izvan ZDK-a.

Izvor: Klix

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem