Politika

Vlada ZDK prvu fazu podržala sa milion KM: Položen kamen temeljac za izgradnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona dao je punu podršku projektu izgradnje Zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, za koji je danas svečano položen kamen-temeljac.

Ministar Mušija se na svečanosti obratio u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i premijera Nezira Pivića, rekavši da je nova Vlada posvećena ravnomjernom razvoju i pravednoj raspodjeli dobara na cijelom području našeg kantona, jer “želi da svaki građanin ima jednako kvalitetne uslove za život”.

– Ovo je jedan od projekata koji zasigurno podižu letvicu kvalitete života za građanke i građane Zenice, jer donosi sadržaj koji grad Zenica trenutno nema. Vlada je imala sluha i odobrila te u avgustu mjesecu uplatila jedan milion maraka na ime učešća u finansiranju prve faze izgradnje Zatvorenog olimpijskog bazena – rekao je ministar Mušija.

On je izrazio razočarenje zbog odluke Vlade Federacije BiH koja je Zenici uskratila obećanih 3,5 miliona KM na ime sufinansiranja projekta i što su, kako je rekao, građani postali žrtve političkih igara i nadmudrivanja.

– Politička koplja se ne smiju lomiti preko leđa građana. Premijer Pivić je prije imenovanja na premijersku dužnost, kao poslanik u Parlamentu Federacije BiH, amandmanski tražio da se Zenici vrati uskraćenih 3,5 miliona, ali nažalost vlast na nivou Federacije BiH nije imala sluha niti je podržala njegov zahtjev – rekao je.

Naglasio je da će Vlada ZDK-a tražiti načina i sredstava da pomogne realizaciju sličnih infrastrukturnih projekata, najavivši da će se u narednom periodu posvetiti “još jednom ovakvom projektu koji će unaprijediti uslove za život u Zenici”.

– To je zatvoreni bazen u Industrijskoj školi, čiji je vlasnik Vlada, a iduće godine namjeravamo započeti rekonstrukciju objekta, na zadovoljstvo građana, a posebno mladih Zenice – rekao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mirza Mušija.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno