Politika

Vlada ZDK: Optužbe SDP-a su neosnovane i maliciozne 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odbacuje kao netačne i maliciozne tvrdnje koje je na konferenciji za novinare na račun Vlade ZDK-a iznio predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zenica i skupštinski zastupnik Mladen Simić.

Samo čovjek koji ne vesla ima vremena da ljulja čamac – kaže narodna izreka. Tako je i sa Simićem i njegovim stranačkim skupštinskim kolegama, koji su svu svoju snagu usmjerili na blaćenje rada Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Vlada se duže od godine, koliko traje pandemija, borbi da sačuva zdravlje građana i radna mjesta i nema vremena da vodi bespotrebnu političku diskusiju, ali smo primorani da odgovorimo nakon više uzastopnih neargumentovanih optužbi i istupa kadrova SDP-a.

Neozbiljno je da Vladu kritikuje politička stranka koja na svakim izborima kontinuirano gubi povjerenje birača, a pogotovo da kritikuje finansijsko poslovanje Zeničko-dobojskog kantona, jer je upravo Vlada na čelu sa SDP-om 2015. godine iza sebe ostavila nezmirene obaveze od preko 50 miliona KM. Vladi u sazivu 2015-2018. bilo je potrebno gotovo četiri godine da isplati zaostale porodiljske naknade, stipendije, poticaje i obaveze prema dobavljačima.

Posebno je maliciozna i neistinita tvrdnja da Vlada u ovoj godini “planira potrošiti na Facebook i Twitter” 400.000 KM.

Opredjeljenje i obaveza Vlade je da informiše javnost o svim aktivnostima i mjerama koje direktno utiču na život i funkcionisanje ovog kantona, da informacije moraju doprijeti do svakog građanina i da, u tom smislu, moramo jačati Press službu, jer je naš kanton među rijetkima koji nemaju kantonalnu radio-televiziju.

Dio iznosa kojim manipuliše SDP namijenjen je za podršku tradicionalnim i digitalnim medijima, a ne za “Facebook i Twitter”, kako tvrdi Simić, jer ova vlada želi pomoći svima da prebrode posljedice pandemije, a mediji ne smiju biti izuzetak, tim prije što je oglašivačko tržište sve siromašnije, a troškovi medija jednaki ili čak veći.

Na kraju, SDP treba znati da Vlada ZDK ima puni legitimitet i podršku većine u Skupštini ZDK-a, s kojom zajedno kreira politike i mjere od životnog značaja za građane ovog kantona, a da svoj posao radi veoma dobro potvrđuje podrška međunarodne zajednice, vlada FBiH i BiH, pa čak i političkih lidera čije stranke nisu dio aktuelne skupštinske većine.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno