Info

Vlada ZDK odobrila interventnu pomoć za radnike Zenicatransa od 25.800 KM

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK odobrila interventnu pomoć za radnike Zenicatransa od 25.800 KM – Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, odobrila je sredstva u iznosu od 25.800,00 KM kao pomoć socijalno-intervenirajućeg karaktera za 129 radnika Javnog komunalnog preduzeća “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica.

Sredstva su odobrena na zahtjev Samostalnog sindikata saobraćaja i veza Bosne i Hercegovine, Sindikalna podružnica “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica, a svaki radnik će dobiti interventnu pomoć u iznosu od 200,00 KM.

U obrazloženju odluke se navodi da se radnici ovog preduzeća nalaze u izuzetno teškoj situaciji, faktički na rubu egzistencije, pošto od oktobra 2019. godine nisu primili plaću zbog negativnog poslovanja preduzeća i blokade računa.

Press-služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno