Info

Stipendije Ministarstva za boračka pitanja ZDK dobila 153 studenta iz Maglaja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stipendije Ministarstva za boračka pitanja ZDK dobila 153 studenta iz Maglaja – Rješenja o dodjeli stipendije Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona danas su dobila 153 studenta iz općine Maglaj, a uručili su ih ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i savjetnik premijera Mirnes Burkić. Za isplatu stipendija za 2019/20. akademsku godinu u budžetu ovog ministarstva opredijeljena su sredstva u iznosu od 2 miliona i 479.000 maraka.

“Ponosan sam što smo drugu godinu zaredom uspjeli iznaći sredstva i odobriti stipendije svim studentima koji su ispunjavali uslove i dostavili formalno ispravne prijave. Iznos stipendije je 800,00 KM za prvu godinu studiju, a 1.200,00 KM za ostale godine studija te prvu i drugu godinu drugog studijskog ciklusa”, rekao je ministar Čolaković.

Prije Maglaja, rješenja su uručena studentima u Brezi, Varešu i Tešnju, a u narednim danima to će biti učinjeno i u ostalim gradovima i općinama u ZDK.

Mirnes Burkić, savjetnik premijera Mirze Ganića, podsjetio je da je u toku konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te da će se kao i prošle godine nastojati da stipendije, koje su u nešto nižem iznosu, dobiju svi studenti koji budu ispunjavali uslove.

Press-služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno