Zenica

Vlada ZDK i CETEOR usaglasili tehničke elemente za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada ZDK i CETEOR usaglasili tehničke elemente za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica – U Uredu premijera Zeničko –dobojskog kantona Miralema Galijaševića održan je sastanak je predstavnicima CETEOR-a i EBERD-a. Sastanku su prisustvovali ministri finansija i zdravsta i menadžment KBZ. Tokom sastanka razgovaralo se o nastavku saradnje i realizaciji Projekta rekonstrukcije KBZ iz sredstava kredita EBERD-a od 10 miliona eura na koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala prethodnu saglasnost.

Glavna tema sastanka je bila realizacija Projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice u Zenici i izgradnja novog termo-energetskog bloka Bolnice. Već urađenim energetskim auditom predviđeno je da energent za zagrijavanje termo-energetskog bloka bude tečni plin ili prirodni gas, a što je jedan od uslova EBERD-a.

Na sastanku su otklonjene sve nejasnoće u vezi sa tehničkim rješenjima i precizirane naredne aktivnosti kao i nosioci aktivnosti.

CETEOR je konsultantska kuća zadužena da do polovine septembra uradi nacrt preliminarne studije a do kraja septembra konačnu studiju izvodljivosti ovog projekta.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno