Biznis

Vlada odobrila kredit za HE Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije BiH donijela je danas Odluku o prihvatanju zaduženja Federacije BiH po Ugovoru o financiranju između Europske investicijske banke EIB) i Bosne i Hercegovine za realizaciju Projekta „Obnovljiva energija HE Vranduk” u iznosu od 37.500.000 eura za JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Primarni cilj ovog projekta je doprinos ukupnom smanjenju emisije C02 i ostalih zagađujućih materija, poboljšanje ukupnog odnos energije proizvedene u hidro i termoelektranama Elektroprivrede BiH, te doprinos ekonomskom i gospodarskom razvitku Federacije BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kredit je s rokom otplate od 25 godina i uz mogućnost odgode plaćanja prve rate do šest godina.

Federacija BiH će sredstva, na kreditnom osnovu, prenijeti na Elektroprivredu BiH kao krajnjeg korisnika i dužnika po ovom kreditnom zaduženju.

Donošenjem ove odluke stvoreni su uvjeti za potpisivanje Supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH, a potom i Podugovora između FBiH i Elektroprivrede BiH.

Odluka će biti dostavljena Parlamentu FBiH na usvajanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno