Biznis

Posjeta RD Mošćanica iz G. Vakufa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija iz Gornjeg Vakufa–Uskoplja koju su činili Općinski načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja gosp. Sead Čaušević sa svojim pomoćnicima, predsjednik Općinskog vijeća gosp. Marinko Krajina, vijećnici Općinskog vijeća, te predsjednici MZ Gornjeg Vakufa–Uskoplja posjetili su Regionalnu deponiju „Mošćanica“ .

Delegacija je iskazala interes da se upozna sa načinom rada i stečenim iskustvima Privrednog društva Regionalna deponija „Mošćanica“ na implementaciji Projekta izgradnje Regionalne deponije u Zenici.
Direktor Privrednog društva Regionalna deponija „Mošćanica“ gosp. Emir Zukić je kazao da je izgradnjom i puštanjem u rad Regionalne deponije „Mošćanica“ riješen problem odlaganja bezopasnog otpada na području Regije za upravljanje čvrstim otpadom – Zenica, koja ima oko 400.000 stanovnika, za narednih 25-30 godina.
Proces zbrinjavanja otpada na Regionalnoj deponiji „Mošćanica“ se odvija po tehnologiji koja osigurava da se otpad zbrine na ekološki prihvatljiv način. U skladu sa zakonskim propisima i Okolinskom dozvolom, koju ima ovo Društvo, redovno se provode monitorinzi okolišnih parametara, koji pokazuju da Deponija nema negativnog uticaja na okoliš.
Prilikom posjete, gosti su upoznati sa tokom izgradnje Regionalne deponije „Mošćanica“ i tehnološkim procesom zbrinjavanja otpada. Također, Direktor je upoznao goste sa načinom na koji su uređeni odnosi Grada Zenica, Regionalne deponije „Mošćanica“ i MZ Mošćanica, kao i konkretnim primjerima implementiranih projekata u ovoj Mjesnoj zajednici i šire.

ENI news



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno