Info

Vlada odobrila jednokratnu pomoć za 63 penzionera koji su pretrpjeli štetu u majskim poplavama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je nedavno jednokratnu novčanu pomoć za 63 penzionera iz općina Tešanj, Doboj-jug i Maglaj čija su domaćinstva pretrpjela štete u poplama koje su pogodile sjever Zeničko-dobojskog kantona u maju ove godine. Predstavnici Saveza udruženja penzionera ZDK tim povodom su uručili zahvalnicu ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Azri Šabanović.

“Odobrena je jednokratna pomoć u iznosu od po 150 KM i ovo je jedinstven primjer pomoći penzionerima u Federaciji BiH. Hvala Vladi i ministrici Šabanović što su prepoznali stanje u kojem se nalazi ova populacija, jer skoro polovina penzionera u ZDK prima najnižu penziju. Nakon poplava u maju 2014. penzioneri nisu dobili nikakvu pomoć, tako da je ovo gesta za svaku pohvalu”, kazao je Mustafa Trakić, predsjednik Saveza udruženja penzionera ZDK.

Tokom prijema za Trakića i člana UO kantonalnog Saveza udruženja penzionera Mehmeda Mostarlića naglašen je kontinuitet podrške i pomoći ovoj populaciji.

“Nova Vlada je, kao i Vlada u prethodnom sazivu, opredjeljena da nastavi pružati pomoć najugroženijim kategorijama u ovom kantonu, među kojima su svakako i penzioneri sa najnižim primanjima “, kazala je Šabanović.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno