Info

Vlada FBiH: obustava konkursa za državne službenike

Vlada Federacije BiH zadužila je  federalna ministarstva koja vrše ovlaštenja organa Federacije BiH u privrednim društvima s udjelom državnog kapitala da joj, u roku od 15 dana, dostave informaciju o mandatima i statusu članova uprava, upravnih i nadzornih odbora.

Također, Vlada je zadužila federalna ministarstva, uprave, upravne organzacije, ustanove i druge institucije i službe, a naročito Agenciju za državnu službu FBiH, da odmah obustave sve konkurse za prijem državnih službenika, na period od 60 dana.

Vlada je danas uputila poziv članovima uprava, upravnih i nadzornih odbora gospodarskih društava s udjelom državnog kapitala u kojima federalna ministarstva vrše ovlaštenja organa Federacije BiH, da se stave na raspolaganje razvojnim politikama Vlade FBiH i federalnim ministarstvima koja će je provoditi u skladu s važećim zakonskim propisima, priopćeno je iz Ureda Vlade.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem