Info

Studentice PRF na simuliranom haškom suđenju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zagrebu održana je regionalna sesija od 01.04. 2015. do 05.04.2015. za studente Zapadnog Balkana na kojem su učestvovale i dvije studentice Pravnog fakulteta u Zenici Edna Bašić i Jeneta Šabić. Projekat nosi naziv Model International Criminal Court for Western Balkan, na kojem su održane radionice, predavanja i aktivnosti te simulirano sudjenje iz predmeta pred Medjunarodnim krivičnim sudom u Hagu.

Projekat su podržale mnoge medjunarodne organizacije poput Kreisau-Initiative Berlin, Schüler Helfen Leben, Open Communication Srbija, Humanity in action BiH i Hermes communication Hrvatska. Ostvarena je divna komunikacija i saradnja izmedju studenata-učesnika, iz cijele regije Zapadnog Balkana koji su imali priliku razmijeniti svoja iskustva, znanja te zajedno suradjivati na zajedničkom projektu.

Takodjer, imali su priliku da pokažu svoje znanje iz pravnih nauka sudjelujući u procesu simuliranog sudjenja, pisanju podnesaka te izlaganju optužbe i odbrane pred sudom. S obzirom, da se sesija održava i u drugim gradovima, postoji ideja i želja da se jedan ovakav projekat ostvari i u Zenici, čiji bi domaćin bio Pravni fakultet u Zenici.

Više na

Posted by Zenicablog on 6. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno