Info

Vlada FBiH utvrdila Prijedlog zakona o PIO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBiH utvrdila Prijedlog zakona o PIO – Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Istaknuto je da novi zakon uvodi red u penzijski sistem i donosi finansijsku stabilnost.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić novinarima je na press-konferenciji, koja je održana u pauzi sjednice, kazao da je kraju priveden dvogodišnji rad i da je ovaj zakon najmoderniji od svih zakona o PIO u regiji, te da su za njegovu izradu korišteni najmoderniji principi evropskog zakonodavstva.

– Na tvorenju ovog zakona aktivno su učestvovala udruženja penzionera koji su nam kvalitetnim prijedlozima pomogli da napravimo kvalitetan zakon – istakao je Novalić.

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača je istakao da je ovaj zakon jedan od najznačajnijih u radu ovog sastava Federalne vlade.

– Osnovni cilj ovog zakona je da bude omogućena redovna i blagovremena isplata penzija i garantovana prava koja smo usaglasili s predstavnicima penzionera. Novine u ovom zakonu odnose se na utvrđivanje vrijednost općeg boda u visini od 14 KM – rekao je Drljača i dodao da bi danas utvrđeni Prijedlog zakona već u novembru mogao biti pred delagatima i poslanicima u Parlamentu FBiH.

(Vlada Federacije BiH)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno