Info

Vlada FBiH pokrenula smjenu direktora EPBiH Admira Andelije,

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBIH na današnjoj je sjednici u Sarajevu pokrenula procedure za smjenu generalnog direktora Elektroprivrede BiH Admira Andelije.

Naime, data je saglasnost Nadzornom odboru EP BiH za smjenu generalnog direktora, potvrđeno je  iz Vlade.

Rečeno nam je i kako je Vlada FBiH dala saglasnost da se Sanel Buljubašić imenuje za novog direktora Elektroprivrede BiH.

Podsjetimo, Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine, zbog situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica, uputio je danas premijeru FBiH Nerminu Nikšiću zahtjev za hitnom smjenom Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Predsjednik sindikata Sinan Husić ističe kako nema “potrebe da se dodatno obrazlaže ozbiljnost i težina situacije u svim rudnicima uglja u Koncernu JP EPBiH”.

– Situacija u zeničkom rudniku reflektuje se negativno na situaciju u svim drugim rudnicima u FBiH pa ne smijemo dozvoliti da se dodatno usložni te proizvede nesagledive posljedice – kazao je Husić, koji se nada da će reakcija Vlade FBiH biti u skladu s njihovim zahtjevom.

Pogotovo, dodaje, što je Uprava JPEPBiH “iskazala neozbiljan i neodgovoran pristup” nakon urgencije Vlade FBiH, koju su uputili 27. jula.

Zenički su rudari prekinuli proizvodnju 26. jula, nakon što je istekao zadnji rok za isplatu junske plaće te naknade za topli obrok za maj.

JP EPBiH, ni nakon urgencije Vlade FBiH, nije postupila po odredbama Sporazuma, koji su sindikalci 3. jula potpisali s Upravom RMU Zenica, a po instrukcijama i smjernicama iz JP EPBiH.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno