Info

Ko je Sanel Buljubašić, novi v.d. direktora Elektroprivrede BiH?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanel Buljubašić, nekadašnji načelnik Srebrenika, novi je v.d. direktora Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, nakon što je danas Vlada FBiH donijela odluku o smjeni trenutnog direktora Admira Andelije i kompletnog rukovodstva EP BiH.

Na čelu ovog grada Buljubašić je bio do jula 2014. kada je podnio ostavku, kako je tada obrazložio, iz zdravstvenih razloga.

Inače, rođen je 29. septembra 1976. godine u Tuzli. Srednju školu završio 1995. godine u Srebreniku. Mašinski fakultet u Tuzli završio je 2000. Magistrirao je 2007. godine, a doktorsku disertaciju odbranio 2017. godine.

Član je SDP-a od 1995. godine. Također, trenutno je član Gradskog odbora SDP-a BiH Srebrenik i potpredsjednik KO SDP-a BiH Tuzla.

Kada su u pitanju javna preduzeća nakon posljednjih izbora, SDP-u je pripala EPBiH, Narodu i pravdi BH Telecom, a Našoj stranci Željeznice FBiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno