Info

Vlada dala saglasnost na kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti šumarstva

Vlada ZDK usvojila prijedlog budžeta
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada dala saglasnost na kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti šumarstva u Federaciji Bosne i Hercegovine

Na 75. sjednici  održanoj dana 27.10.2016. godine, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti šumarstva u Federaciji Bosne i Hercegovine i ovlastila ministra Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu da u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpiše Kolektivni ugovor sa Samostalnim sindikatom šumarstva, prerade drveta i papira Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je sredstva samostalnim poljoprivrednim proizvođačima i pravnim licima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom u zaštićenom prostoru iznosu od 18.530,00 KM kao podršku za nabavku plastenika.

Na 73. sjednici održanoj dana 13.10.2016. godine, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada Zeničko-dobojskog kantona proizvođačima povrća i cvijeća sa područja Zeničko-dobojskog kantona odobrila je sredstva u iznosu od 260.567,70 KM kao podršku za proizvodnju povrća i cvijeća u plastenicima i staklenicima.

Na istoj sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu proizvođaču presadnica povrća sa područja Zeničko-dobojskog kantona odobrila sredstva u iznosu od 20.000,00 KM kao podršku za proizvodnju presadnica povrća.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno