Rukomet

Visoka pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior nad ekipom Jajca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici trećeg kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023, u Zenici su igrali domaća, zenička ekipa ŠR Čelik junior i ekipa RK Jajce iz istoimenog grada.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, a ulaz je bio slobodan.

Visoku pobjedu u ovom meču zabilježila je domaća ekipa, ŠR Čelik Junior.

Rezultat: ŠR Čelik junior – RK Jajce 42:23 (26:7);

Isključenja: ŠR Čelik junior 6 minuta, RK Jajce 14 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik junior i strijelci:

Salih Čelarević 5, Faris Mrako 1, Jasmin Omerović 3, Amer Ekinović 3, Anes Suljić 3, Adi Šabić 6, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 4, Edin Bajramović, Edhem Grabus 3, Stjepan Baltić 1, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 2, Ahmed Sivac 3, Tin Filipović 6, Amel Beganović 2; (Trener Vladimir Zeljko, pom. treneri Benjamin Čeljo i Ago Grabić, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Adi Šabić i Tin Filipović sa po 6 golova, te Salih Čelarević 5 golova. Kod Jajca najefikasniji Dženet Rabić sa 7 i Amar Čano 5 golova;

Ovo je treća pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior od tri odigrana kola u tekućem prvenstvu.

Nešto o samoj utakmici u Zenici saopštio nam je trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko:

-Fantastično otvaranje utakmice od strane naših momaka, već u 12. minuti naša ekipa vodi 11:1. Dobra odbrana, tranzicija iz odbrane u napad odlična, polukontre i kontre sve na visokom nivou, dovele su do ove razlike. Već u 15. minuti u igru ulazi kompletna postava sa klupe, koji su samo nastavili ovo što su njihovi saigrači do tada uradili. Ovo je ono ćemu mi težimo, brz agresivan i moderan rukomet, a to su danas pokazali naši momci. Poslije tri odigrana kola naša mlada ekipa se nalazi na prvom mjestu, gdje će još dugo ostati u što čvrsto vjerujemo. Moramo naglasiti da su i danas odlične partije pružili 17.- godišnji  Džan Čeljo, takođe, 17.- godišnji Adi Šabić i 15.- godišnji Tin Filipović, koji se čak šest puta upisao u listu strijelaca. Takođe se istakao i 16.- godišnji pivot Amel Beganović.

U sljedećem kolu gostujemo kod ekipe RK Kiseljak i ništa drugo osim pobjede ne dolazi u obzir -, kazao nam je trener Zeljko.

Drugi zenički ligaš, RK Čelik, proteklog kola, je ostvario ubjedljivu  domaću pobjedu nad ekipom RK Krajina, rezultat 44:25.

U narednom, 4. kolu ŠR Čelik Junior gostuje ekipi RK Kiseljak, a drugi zenički ligaš, RK Čelik je slobodan, pošto je RK Travnik istupio iz Lige.

Rezultati 3.kola (Izvor Sport DC):

Čelik – Krajina 44:25

Čelik junior – Jajce 42:23

Donji Vakuf – Bosna TS 24:28

„Sana 7“ – Rudar Banovići 27:29

Nova Bila – Kiseljak 33:23

(Slobodna je bila ekipa Žepče)

Nakon tri kola na tabeli, sa tri pobjede su zeničke ekipe, ŠR Čelik junior i RK Čelik.

Parovi 4.kola:

Kiseljak – Čelik junior

Krajina – Jajce

Rudar – Nova Bila

Bosna – „Sana 7“

Žepče – Donji Vakuf

(Slobodna je ekipa RK Čelik)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno