Rukomet

Treća pobjeda u nizu rukometaša RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RUTINSKA POBJEDA PROTIV RK KRAJINE
• RK Čelik – RK Krajina (Cazin) 44:25 (24:12).

Utakmica trećeg kola Prve lige BiH RK Čelik – RK Krijina (Cazin). Igrano u Gradskoj areni Husejin Smajlović. Rezultat: 44:25 za Čelik (poluvrijeme 24:12).

Isključenja: po 12 minunta obje ekipe.

Sedmerci: po jedan sedmerac za obje ekipe (realizovana).

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (12 odbrana za 20 minuta igre), Admir Hadrović, Adnan Sumbuljević (4), Mirsad Čelenka (6), Admir Bjelopoljak (2), Bakir Pirić (4), Muharem Milkunić (1), Tarik Kubat (4), Mario Filipović (1), Edin Gušić (😎, Miran Čović (4), Faris Rujanac (4), Dženan Hodžić, Velid Čelenka (4), Eldar Zukić (1), Ahmet Kačamaković (1). Trener: Ljubomir Filipović.

U trećem kolu Prve lige FBiH rukometaši Čelika su nakon pobjede protiv Bosne Tešanj i RK Žepča u Žepču, zabilježili i treću pobjedu u nizu, ovoga puta rutinsku pobjedu protiv oslabljene ekipe RK Krajine iz Cazina, koja je u Zenicu doputovala bez svoja 4 povrijeđena ili bolesna igrača.

Rezulat: RK Čelik – RK Krajina 44:25 ( poluvrijeme 24:12).

Bila je to utakmica u kojoj je trener Čelika Miki Filipović, zbog očigledne razike u kvaitetu ekipa, uveo u igru praktično svih 16 igrača, u principu kroz tri verzije tima po 20 minuta.

Tako je prvi golman i kapiten Čelika Mevldin Čehajić predvodio prvu postavu sedmorke, u kojoj je on imao odličnh 12 odbrana i primio svega 5 golova). U drugih 20 minuta, Dženan Hodžić je primio 11, a u trećoj trećini golman Admir Hadrović je savladan i primio je 9 golova. Važno je da su sva tri golmana Čelika pokazala zavidnu formu. Od strijelaca Čelika najviše je pokazao krilo Edin Gušić, koji je postigao 8 golova, Mirsad Čelenka je postigao 6, a čak 6 igrača Čelika su postigli po 4 gola: Adnan Sumbuljević, Bakir Pirić, Tarik Kubat, Miran Čović, Faris Rujanac i Velid Čelenka. Čak su i oba šestanestogodišnjka postigla po jedan gol (Zukić i Kačamaković), tako da nije bilo igrača koji nije dao gol.

U ekipi Krajine istakao se bek Armin Grbić, koji je sa 12 postignuth golova prvi strijlac utakmice, zatim Adnan Ćatić, koji je postigao 5, a Enis Mehulić je postigao 4 gola.

– U ovoj utakmici sam isprobao i dobili su šansu svih 16 igrača. Nedostajala su nam u ovoj utakmici još naša dva jaka odbrambena igrača (Ajdin Starčević, koji je povrijedio rame u utaknmici u Žepču i slobodno mogu reći stub naše odbrane Danijel Jurić, koji je poslovno bio spriječen da nastupi u ovoj utakmici). Sve u svemu ja sam zadovljan igrom i pobjedom, jer sam iskristalisao prvih dvanaest igrača u timu za buduće jače mečeve koji slijede – izjavio je nakon utakmice trener Čelika Miki Filipović.

Narednog vikenda RK Čelik je slobodan, pošto je RK Travnik istupio iz Lige, a 22. oktobra Čelik gostuje u Donjem Vakufu.

RK Čelik
Foto arhiva E.Imamović


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno