Nogomet

Visoka pobjeda nogometaša Čelika u Brezi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su u Brezi u okviru 24.kola u Drugoj ligi FBiH- grupa Centar snage odmjerili domaća ekipa FK Rudar i NK Čelik Zenica. Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Brezi pred oko 450 gledalaca. Visoku pobjedu u ovom meču ostvarili su gostujući nogometaši NK Čelik.

REZULTAT  Breza: FK Rudar – NK Čelik 0:5 (0:1); Strijelci za NK Čelik: Selim Žuna (2x) u 34′ i 46′, Ali Međuseljac u 50′, te Mahir Karić (2x) u 75′ i 85′.

Sastav NK Čelik: Adi Durmo, Davud Arnautović, Harun Vardo, Mahir Mehić, Filip Arežina, Ali Međuseljac, Fenan Salčinović (cap), Selim Žuna, Mirsad Šijerkić, Eldar Sivac, Dženan Smajić. (Glavni trener Armin Duvnjak, pom trener Adis Nurković); U drugom poluvremenu šansu su dobili: Tarik Zukić (od 55′), Besim Kolić (55′), Mahir Karić (65′), Tarik Huzbašić (65′) i Edin Durmiš (75′).

Još na klupi za rezerve: Emel Mlačo (golman), Emir Karalić, Muris Behadarević i Aner Mujić.

Čelik je na prvom mjestu sa bilansom: 20 pobjeda, 3 remija, 1 poraz, 63 boda, gol razlika 69:10 (+59). Drugo i treće mjesto zauzimaju ekipe Famos i Kolina sa 50 bodova i utakmicom manje. Na posljednjem mjestu je Rudar iz Breze sa 12 bodova.

E.Imamović; Foto NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno