Nogomet

Čelik slavio pobjedu u humanitarnoj utakmici protiv Rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika nakon pobjede u prošlom kolu protiv Natrona na Bilinom polju (1:0) uvjerljivo drže lidersku poziciju na tabeli Druge lige FBiH, grupa “Centar” sa 60 bodova, odnosno 10 više od svojih konkurenata, ekipa Famosa i Koline, koji na svome kontu imaju 10 bodova manje.

Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još sedam kola, gdje će Zeničani sigurno nastojati zadržati dobru formu i kontinuitet u pobjedama, kako bi se pripremili za doigravanje.

Jučer su Zeničani umjesto treninga odigrali i prijateljski meč, odnosno humanitarnu utakmicu u Han Biloj, protiv domaćeg Rudara. Ovaj meč, odnosno prihod sa utakmice bio je namijenjen za liječenje Emsada i Naima, mladih momaka, koji trebaju podršku u nastavku svoga liječenja. Ekspedicija Zeničana i danas je osim odigravanja utakmice sudjelovala u kupovini karata i davanju priloga namijenjenih za liječenje mladih momaka.

Kada je u pitanju današnja utakmica, crno-crvene je s klupe predvodio Adis Nurković, koji je vodio tim zbog odsustva Armina Duvnjaka, koji se nalazi na edukaciji. Klub s Bilinog polja došao je u Han Bili u kombinovanom sastavu, Za ovu utakmicu pošteđeni su bili neki iskusni igrači, dok su šansu dobili i talentovani junioriv (Bašić, Ibraković i Žuna)

Utakmica je bila veoma otvorena, a gosti su imali nekoliko odličnih prilika u prvom poluvremenu, ali nije bilo golova nakon prvih 45. minuta. U drugom poluvremenu Zeničani su postigli dva gola, strijelci su bili Selim Žuna i Besim Kolić, dok su i domaći nogometaši uspjeli da postignu gol, a strijelac je bio Harun Ibraković, inače bivši omaldinac Čelika. Na kraju pobjeda Zeničana 1:2, kao uvod za naredno kolo i gostovanje u Brezi, kod fenjeraša na tabeli ekipe Rudara iz Breze.

Za Čelik su danas nastupili: Durmo, Vardo, Smajić, Arnautović, Sivac, Mehić, Žuna, Međuseljac, Šijerkić, Kolić i Durmiš. U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su: Mlačo, Behadarević, Sed. Žuna, A. Ibraković, Huzbašić, Bašić, Karalić i Zukić.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno