Zenica

Visočanin prvi preminuli pacijent od koronavirusa u bolnici u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visočanin prvi preminuli pacijent od koronavirusa u bolnici u Zenici – Sedamdesetjednogodišnji Visočanin, koji se na Covid odjeljenju intenzivne njege Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) liječio od teške upale pluća, prvi je preminuli pacijent od koronavirusa u toj bolnici od početka pandemije – potvrdio je Feni pomoćnik direktora KBZ-a Kasim Spahić.

Visočanin je i prvi preminuli u Zeničko-dobojskom kantonu koji se liječio od koronavirusa, jer je kod starca koji je prije mjesec dana preminuo u Tešnju u vlastitom domu prisustvo virusa utvrđeno tek nakon smrti.

Pacijent je prije četiri dana kod nas došao sa teškom upalom pluća. Mada mu je prvi test na Covid-19 bio negativan, opserviran je u uslovima intenzivnog liječenja i bio pod stalnim nadzorom anesteziologa. Nakon što je drugi test bio pozitivan, jučer ujutro je prebačen na Odjeljene intenzivne njege za Covid bolesnike, gdje je jutros i preminuo. Preminuli pacijent je također bolovao i od više hroničnih bolesti – ističe Spahić.

Trenutno se pod zdravstvenim nadzorom ljekara KBZ-a nalazi 45 koronavirusom zaraženih pacijenata, od kojih je 15 sa srednje i teškim simptomima, dok je 30 pacijenata sa lakšim simptomima infekcije Covid-19.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno