Nogomet

Više od 50 utakmica u deset njemačkih gradova: Predstavljen logo za Euro 2024

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Logo za UEFA EURO 2024 predstavljen je sinoć simbolično u 20.24 sata na Olympiastadionu u Berlinu, a u pitanju je turnir koji će se održati u deset njemačkih gradova za manje od tri godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Logotip turnira izveden je iz zastava UEFA-inih 55 asocijacija članica, koje se sastavljaju u različitim kombinacijama, odražavajući oblik krova Olympiastadiona. Čuveni “Henri Delaunay Cup” nalazi se u središtu logotipa, dok 24 šarene kriške oko trofeja predstavljaju 24 tima koja učestvuju na Euru.

Cilj slogana “United by Football. Vereint im Herzen Europas” je da dodatno jača poruku jedinstva, zajedništva i uključenosti. Svaki grad domaćin – Berlin, Keln, Dortmund, Dizeldorf, Frankfurt, Gelzenkirhen, Hamburg, Lajpcig, Minhen i Štutgart – odabrali su poznatu znamenitost za svoje gradske logotipe.

Sinoćnjem predstavljanju prisustvovali su predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, privremeni predsjednik Njemačkog fudbalskog saveza (DFB), Rainer Koch, direktor turnira UEFA EURO 2024 Philipp Lahm, kao i guverner Berlina, predstavnici gradova domaćina, članovi njemačke savezne vlade, i drugi…

Lijepo je vidjeti logotip UEFA EURO 2024 kako oživljava na kultnom Olympiastadionu. Od sada turnir ima identitet robne marke koji odražava ambicije koje imamo zajedno s domaćinima: EURO koji je zaista za svakoga. Jedan mjesec će nas ujediniti fudbal u srcu Evrope“, rekao je Čeferin.

Philipp Lahm je izjavio da se raduju što će na ljeto 2024. u Njemačkoj dočekati navijače iz cijele Evrope i svijeta kako bismo zajedno proslavili veliki fudbalski događaj.

Tokom UEFA EURO 2024 u junu i julu odigraće se 51 utakmica za koje će raspored biti potvrđen početkom naredne godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno