Naše

Video+foto: Živimo u pritvoru, čekajući Azil

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Živimo u pritvoru, čekajući Azil za pse – Naš sugrađanin nam je jutros poslao video iz centra grada, a nekoliko sati kasnije na društvenim mrežama se pojavio faksimil ljekarskog nalaza naše malene sugrađanke.

Nismo sigurni da je više potrebno komentarisati, jer “javno mnijenje”, “javnost” u ovom gradu očigledno ne postoji. Oko 400 npada pasa lutalica godišnje (najmanje jedan registrovani dnevno) sa jedne strane, te životinjsko-krvoločni odnos nekih dvonožaca koje teško možemo nazvati ljudima ili još manje sugrađanima.

Nisu životinje krive, što su životinje. Ipak, to ne znači da se scene sa videa smiju dešavati u gradu, u naseljenom mjestu. Ne, psima nije mjesto na ulici. Ni umiljatim, a kamoli krvoločnim. Svakog dana oštećenja vozila, napadi na sugrađane, nešto je što se više ne može i ne smije tolerisati.

12366358_631406347001958_2756234812566315075_n

Zeničani su navodno dočekali kraj radova na Azilu, koji, jasno je valjda svima, neće riješiti problem. Nažalost, taj isti Azil će, sa nekih par desetina mjeseci kašnjenja, profunkcionirati, kažu nadležni, na proljeće, naredne 2016. Ako i tad. Čekajući Azil dolazi nam zima, a time i hladni dani, gladni psi.

Neka vam je sretna zima i Nova 2016. sa ovakvim scenama na ulicama. Ko zna, možda je “javnost” i zaslužila da umjesto građana, na Gradskom trgu Novu dočekaju budući stanovnici Azila.

https://www.youtube.com/watch?v=otjtMnl5WMM



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno