Kultura

VIDEO+FOTO: Zeničanin Ivan Jelić s Ethno Remakeom nakon godinu dana ponovo nastupao u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Zeničanin Ivan Jelić s Ethno Remakeom nakon godinu dana ponovo nastupao u Zenici – Zeničanin Ivan Jelić nakon godinu dana nastupa u zemljama regiona u nedjelju navečer nastupao je na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a svim prisutnima poklonio je predivnu muzičku večer.

Projekt Ethno Remake je napravio upravo Jelić u sklopu kojeg je okupio pet akademskih umjetnika, a okosnicu instrumentalne podloge čine kontrabas, harmonika, violina, klavir, gitara, klarinet te perkusije.

Sve to zajedno u Bosanskom narodnom pozorištu uz predivni glas Zeničanina Ivana Jelića svim prisutnima je upotpunio kišnu nedjeljnu večer. Jelić je otpjevao neke od najpoznatijih tradicijskih pjesama i napjeva nastalih na području zemalja jugoistočne Evrope i šire, a u obraćanju prisutnima je kazao da mu je uvijek drago doći u svoj grad.

U prilogu pogledajte kratki video izvedbe pjesme “Jovano Jovanke”.

“Dok sam pjevao prvu pjesmu sjetio sam da su Oliver i Gibonni u Parizu ispred osam ljudi održali savršen koncert i koji im je bio jedan od najljepših u životu. Vas je ovdje oko 208 i ne znam zašto nama ne bi bilo još ljepše. Nisam pjevao u Zenici godinu dana, imao sam mnoge nastupe na drugim lokacijama, ali pjevati ovdje u svom gradu, među svojim ljudima i gledati vas sve s kojima sam odrastao je poseban osjećaj i neuporediv ni s čim”, kazao je Jelić.

Tekst i foto: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno