Kultura

PRESS: Omladinski hor Zenica – koncert “Evolucija ex-yu rock muzike” 15. decembar 20h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS: Omladinski hor Zenica – koncert “Evolucija ex-yu rock muzike” 15. decembar 20h – Omladinski hor Zenica na čelu sa maestrom profesorom Milenkom Karovićem i saradnicima organizuje tradicionalni novogodišnji koncert u BNP Zenica. Tema koncerta je “evolucija ex-yu rock muzike” kroz države bivše Jugoslavije.

Koncert će se održati 15. decembra sa početkom u 20h, a članovi hora i Karović istiću veliko zadovoljstvo i očekivanja od ovog koncerta.

“Zamisao ovog koncerta je da oživimo neke stare kompozicije koje nisu slušane posljednjih godina kao što su COD Grupa, Korni Grupa, Riblja Čorba i drugi. Naravno, biće i onih udarnih kompozicija koje su rado slušane, ali sva ideja ovog koncerta je da pokrijemo države sa prostora bivsše Jugoslavije.

Ljudi su zaboravili na dosta zaista vrhunskih numera sa prostora bivše nam države, tako ćemo izvoditi pjesmu grupe Makadam iz Crne Gore, koja je sa tom pjesmom bila na Euroviziji. Što se tiče priprema, sve je urađeno kako treba, sa nedjeljom smo sve završili u vezi pripreme matrica i nastupa” izjavio je dirigent i osnivač hora profesor Karović.

Hor će na ovom koncertu brojati 80 članova, a solisti će biti Merima Mustafić, Alen Seferović, Ajdin Huskić i Tea Tešnjak.

Merima Mustafić, dugogodišnja solistkinja hora, dodala da kao i uvijek nastup dočekuju spremno.

“Mi smo pripreme započeli u augustu i ovaj nastup je velika odgovornost na mojim leđima i na leđima mojih kolega, ali i čast nam je da iznesemo ovaj program. Smatram da će najveća odgovornost biti prenijeti emociju koja će publiku vratiti u ta divna vremena. Nadam se da će publika uživati u našim izvedbama i da ćemo ovu kalendarsku godinu završiti u jednom veoma finom tonu.”

Ajdin Huskić će na ovom koncertu izvoditi neke od najupečatljivjih pjesama ex-yu scene.

“Smatram da će ovaj koncert imati dobru reakciju publike jer će se izvoditi neki poznati hitovi, ali i neke starije pjesme koje su pale nažalost u zaborav, za koje današnja omladina i ne zna. S ovim koncertom ćemo pokušati vratiti stari sjaj tim kompozicijama. Probe su bile teške i iscrpne, ali mi radimo ono što volimo, tako da nam ništa nije problem.

Milenko Karović je zaključio da je Omladinski hor ove godine imao dosta tešku sezonu sa dosta nastupa, a jedan od najupečatljivjih je Svjetski festival horova u Solunu, gdje je Omladinski hor nagrađen Zlatnom maslinom.

Uskoro hor očekuje i Božični koncert kod Fra Stipana, čovjeka koji je jedan od najzaslužnijih za osnivanje hora. Pored ovog nastupa hor očekuje i Noć sevdaha kao i mnogobrojni drugi nastupi u periodu pred nama. Press konferenciju je vodila sekretar Omladinskog hora Ajna Šabić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno