Biznis

VIDEO+FOTO: Zeničani osmislili i napravili aplikaciju za brzo naručivanje u ugostiteljskim objektima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani Adnan Kubat i Selman Patković, studenti Politehničkog fakulteta u Zenici (odsjek: Softversko inženjerstvo), ovog ljeta su odlučili da rade na zajedničkom projektu, koji čini mobilnu aplikaciju za brže naručivanje u ugostiteljskim objektima u BiH. Ova aplikacija može biti vrlo korisna i zanimljiva svim ugostiteljima, a posebnu vrijednost dobija u ovo korona-doba, kada online narudžba i ugostiteljski meni imaju višestruku prednost u odnosu na klasični, “papirnati”.

Poslije višemjesečnog rada, projektovanja i testiranja order-IT aplikacija je dobila svoju zvaničnu verziju i tako postala prva mobilna aplikacija u Bosni i Hercegovini koja pruža mogućnost pregleda menija na Vašem mobilnom uređaju, ali i naručivanje željenog jela ili pića u samo dva klika!

Šta je order-IT i kako radi? Slogan aplikacije je Aplikaciju uključi i brže naruči!

Osnovna ideja order-IT aplikacije jeste da olakša, ubrza i modernizuje dosadašnji način pregleda menija i naručivanja željenog jela ili pića u restoranima, kafićima, poslastičarnicama i sličnim objektima koji imaju za cilj da svojim gostima pruže najbolju moguću ali i brzu uslugu.

Način rada order-IT aplikacije je vrlo jednostavan i projektovan je na način da bude prilagođen korisnicima mlađe i starije životne dobi, s tim da bude funkcionalan na najvećem mogućem nivou.

U tom slučaju, za sam pristup aplikaciji koriste se stiker naljepnice na svakom od stolova, gdje svaka naljepnica sadrži vidno istaknut QR cod, čijim se skeniranjem automatski otvara aplikacija koja je spremna za upotrebu.

Pored QR coda kao primarnog načina pristupa aplikaciji, stiker naljepnica sadrži i pisani link čijim upisivanjem u web browser pristupate aplikaciji i počinjete sa pregledom i naručivanjem.

Onog trenutka kada pristupite aplikaciji, imate potpunu slobodu da se krećete kroz posebno i jednostavno dizajnirani meni koji će vas voditi ka brzom odabiru željene ponude. Proces naručivanja je osmišljen na način da samim ulaskom u aplikaciju Vi posjedujete svoju vlastitu “virtuelnu korpu” u koju možete dodati koliko želite proizvoda, a nakon završenog odabira, jednim klikom, svoju narudžbu šaljete, a ona u cjelosti dolazi do osoblja koji će tu narudžbu primiti, spremiti je i dostaviti je Vama.

Korištenje order-IT aplikacije u objektima širom Bosne i Hercegovine omogućit će veliku fleksibilnost kako za korisnike, odnosno goste tako i za samo osoblje. Na ovaj način gosti ne bi čekali na uslugu, a osoblje ne bi moralo pratiti tok odlaska i dolaska gostiju. Korisnici bi imali mnogo brži i interaktivniji način za pregled menija sa detaljnim opisima i slikama za svaku pojedinačnu ponudu te mnoge druge pogodnosti koje za sobom nosi order-IT aplikacija!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno