Kultura

Video+Foto: Žene crtaju žene u muzici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+Foto: Žene crtaju žene u muzici –  U galerijskom prostoru Muzeja Grada Zenice, uokviru zeničke Sinagoge danas je, kao jedan od programa Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće”, otvorena izložba karikatura „Žene crtaju žene u muzici“

Udruženje „Zona muzike“ priredilo je zanimljivu izložbu karikatura čiji su autori isključivo žene, koje karikaturišu poznate žene iz svijeta popularne muzike.

Izloženi su radovi umjetnica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Makedonije, a među autoricama su Biljana Šafaržik, Nina Zigi Hadžić, Nataša Rašović, Aljana Primožić-Fridauer, Nataša Stojanović-Kostovska i Svetlana Ceca Krstić, koje su namjenski uradile karikature za ovu izložbu.

 

izlozba karikatura Zene crtaju zene u Sinagogi Zenica

Posted by Zenicablog on 4. April 2016

Posted by Zenicablog on 4. April 2016

– Većina radova je iznimne kvalitete i originalnog autorskog stila i zaslužuju svoje mjesto na stranicama najutjecajnijih muzičkih magazina. Autorice su sa zahvalnošću prihvatile prijedlog da budu dio ove izložbe – istakao je idejni tvorac izložbe Josip Dujmović.

Udruženje „Zona muzike“ za jesen priprema još jedan zanimljiv projekt – međunarodni festival muzičkog dokumentarnog filma, za koji je već pristiglo oko tridesetak prijava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno