Kultura

Foto galerija sa seminara i revije narodnih nošnji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto galerija sa seminara i revije narodnih nošnji-Ansambl Bosnia folk iz Zenice već tradicionalno organizira seminar za koreografe, stručne rukovodioce folklornih grupa, ali i sve druge zainteresirane.

Seminar je održan u prostorijama Ansambla Bosnia folk u Zenici, sala Papirna, proteklog vikenda. Nakon edukativnog dijela, pri dodjeli diploma o završenom seminaru upriličena je revija narodnih nošnji, jedinstven događaj u našem gradu, na kojoj su prikazane nošnje naroda i narodnosti BIH.

Revija narodnih nošnji je održana u Muzeju Grada Zenica.

U okviru seminara su održana predavanja (teoretski dio) i praktična radionica s najstručnijim predavačima, kao što su Reuf Ibrahimagić-folklorist, Vehid Polovina-folklorist, Mara Filipović-folklorist, Kristina Čustonjić-etnomuzikolog.

Teme za edukaciju učesnika su bile tradicionalne igre bošnjačkog i srpskog stanovništva iz Podrinja, bošnjačkog stanovništva s Bjelašnice, hrvatskog stanovništva iz Bosanske Posavine i iz Žepča.

Na seminaru za koreografe i stručne saradnike učestvovalo je više od 60 polaznika iz 30 KUD-ova iz cijele BIH,Hrvatske i Njemačke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno