Nesreće

VIDEO+FOTO: Za malo izbjegnuta tragedija na M17 – nesavjesni vozači nikad “do pameti”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Za malo izbjegnuta tragedija na M17 – nesavjesni vozači nikad “do pameti” – Naši posjetioci često su u prilici da zabilježe teške životno ugrožavajuće prekršaje vozača u saobraćaju koji na sreću nisu imali tragične posljedice, iako su ih samo centimetri i stotinke dijelili od tragedije. Ovog vikenda Zenicablog je dobio video kojeg je zabilježio naš posjetilac, prilikom uključenja na M17 sa petlje u Blatuši, u pravcu Sarajeva, nedaleko od pumpe Reunion.

Ovo područje, od petlje, pa sve do pumpe EP, ali i “nizvodno” prema Pečuju, područje je nekoliko najtežih saobraćajki na području Zenice. To, nažalost nije dovoljna opomena vozačima koji, poput ovog sa snimka, pretiču na “duploj punoj” liniji, iako jasno stotinama metara unaprijed vide vozila iz drugog pravca, za koje valjda, očekuju da im se “sklone sa puta”.

Drugi posjetilac nam je poslao fotografije sa istog područja, ali koje je, kako kaže, zabilježio za samo nekoliko minuta zaustavljanja na platou bivšeg “Kalena”, odnosno sadašnje pumpe Reunion. Ovo su samo dva, od nekoliko nesavjesnih vozača koji krše propise i umjesto da voze do obližnje petlje Blatuša i tu se okrenu natrag prema Sarajevu, oni “presjecaju” M17 i time ugrožavaju vozače iz oba pravca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno