Nesreće

VIDEO+FOTO: FUCZ premjestila bazu operacije traganja za tijelom Aldina Mulića u Zenicu, pogledajte današnje detalje potrage

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: FUCZ premjestila bazu operacije traganja za tijelom Aldina Mulića u Zenicu, pogledajte današnje detalje potrage – Na području Zenice jutros je nastavljena potraga za tijelom Aldina Mulića, koji je prošle sedmice upao u korito Miljacke. Tijelo druge osobe koja je stradala u istoj nesreći pronađeno je kod Visokog, nakon čega je potraga FUCZ, MUP-ova dva kantona i mnogobrojnih dobrovoljaca iz više gradova proširena na područje nizvodno ka Zenici i Doboju. Pogledajte jutrošnje fotografije FUCZ-a, nastale uoči nastavka akcije na području Zenice, ali i one nastale tokom dana, na području djelovanja.

Potraga za mladićem Aldinom Mulićem, koji je prije četiri dana pao u korito rijeke Miljacke u Sarajevu, nastavljena je rano jutros, izjavio je direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak. Solak je rekao da se baza operacija Federalne uprave Civilne zaštite preseljena s lokacije u Visokom na Kamberović Polje u Zenicu. On je naveo da će ljudstvo rasporediti na tri mosta u Zavidovićima, Maglaju i Doboju odakle ćemo dronovima pretraživati teren, a vizuelno pregledati i obale rijeke Bosne do Doboja.

“U dogovoru s Agencijom za vodno područje Save dogovorili smo da njihovi promatrači nadgledaju neka područja”, dodao je Solak. Vodostaj rijeke Bosne tokom prošle noći povišen je za jedan metar, a povećanje i nova kiša očekuju se i večeras. Zbog otpada i stabala koje rijeka sa sobom nosi, korištenje čamaca i pretraga pod vodom, zbog opasnosti za ljudstvo, ni sutra neće biti moguće. U akciji potrage za Mulićem je učestvovalo više stotina pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite, Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i volontera. Aldin Mulić pao je u korito rijeke Miljacke u Sarajevu u noći između utorka i srijede, a za njim je u vodu skočio Irhanom Fočo, čije je tijelo pronađeno u četvrtak kod Visokog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno