Zenica

VIDEO+FOTO: Vrijedna donacija EuroExpress brze pošte za djecu u Dnevnim centrima “Gnijezdo”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Vrijedna donacija EuroExpress brze pošte za djecu u Dnevnim centrima “Gnijezdo” – U okviru redovnih aktivnosti društveno-odgovornog poslovanja, kompanija EuroExpress brza pošta donirala je pakete sa didaktičkim materijalima za svih devet Dnevnih centara „Gnijezdo“, i na taj način obilježila Međunarodni dan djeteta. U zeničkom centru, koji okuplja i najveći broj korisnika, vrijednu donaciju uručila je zamjenica direktora EuroExpress brza pošta Rozita Tomić, dok su u preostalih osam centara poklon pakete dostavili kuriri EuroExpress brze pošte, odmah po završetku press konferencije.

„Kompanija EuroExpress brza pošta, obilježavajući deceniju uspješnog poslovanja, nastavlja sa društveno-odgovornim aktivnostima, a u cilju podrške široj društvenoj zajednici. Prepoznali smo vrijednost postojanja In fondacije i projekta Dnevni centri „Gnijezdo“, te smo, imajući u vidu činjenicu da centri okupljaju preko 400 djece iz cijele BiH, željeli da im pomognemo i olakšamo teško djetinjstvo“, istakla je zamjenica direktora Rozita Tomić naglašavajući da je za rad svih centara kompanija obezbjedila neophodan didaktički materijal.

EuroExpress brza pošta ujedno je i prva bosanskohercegovačka kompanija koja je prepoznala važnost rada IN fondacije, osnivača dnevnih centara.

„Ova saradnja predstavlja prvo partnerstvo sa poslovnim sektorom u BiH te se nadamo se da će primjer socijalno odgovornog preduzetništva EuroExpress-a slijediti i ostale kompanije koje prepoznaju važnost uključivanja i pružanja podrške djeci i mladima u našoj zemlji“, istakla je predstavina In fondacije Sanja Stanivuković.

Dnevni centri “Gnijezdo” već godinama uspješno učestvuju u rastu i razvoju djece i mladih.

„Istraživanja koje smo nedavno sproveli pokazali su da sigurno okruženje i rad dobrinose boljem uspjehu u školu, ali i svim drugim aspektima života korisnika centra“, izjavio je rukovodilac zeničkog „Gnijezda“ Haris Husejnović, i istakao da centar u Zenici svakodnevno okuplja oko 60 djece uzrasta od sedam do 17 godina.

Kompanija EuroExpress brza pošta ovom akcijom potvrđuje svoju opredjeljenost ka društveno odgovornom djelovanju. Ranije ove godine podržala je i rad Roditeljske kuće u Banjaluci, kao i rad udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” iz Sarajeva. Ujedno je pokrenula i akciju “Vozači oprez, Počela je škola!”, sa ciljem skretanja pažnje na najmlađe učesnike u saobraćaju i pojačan oprez u vožnji.

Ukratko o EuroExpress brzoj pošti:

EuroExpress  je vodeća kompanija u pružanju usluga brze pošte u BiH, sa razgranatom i razvijenom mrežom od dvanaest distributivnih centara i najbrojnijom flotom dostavnih vozila. Licencirani je zastupnik FedEx-a za tržište BiH, dok u sklopu grupacije djeluje i EuroExpress šped koji pruža usluge carinskog posredovanja u uvozu i izvozu robe, kao i u svim drugim carinskim postupcima.

www.euroexpress.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno