Zenica

VIDEO+FOTO: U KŠC “Sveti Pavao” Zenica podijeljeno oko 300 paketića učenicima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao i svake godine u Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica organizovana je prigodna manifestacija i obilježavanje blagdana.

Učenike Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ Zenica posjetio je Sveti Nikola povodom Praznik Svetog Nikole 6. decembra kojim se obilježava početak prazničnog darivanja, a danas su mu se najviše obradovala djeca u Osnovnoj školi.

“U školi vlada blagdansko ozračje. Sveti Nikola posjetio nas je i ove godine. Ovo je manifestacija koju obilježavamo već tradicionalno uz dobrovoljnu podršku naših roditelja i škole. Sveti Nikola bio je moreplovac, zaštitnik siromašnih, a naročito djece i svake godine na današnji dan daruje djecu. U razrednoj nastavi paketićima, a u predmetnoj nastavi su to slatkiši. U posjetu nam je stigao i Krampus, ali njega smo ostavili negdje ispred jer su sva djeca dobra i dobili su poklone. Ovo je njihova radost i zbog njihove sreće smo i mi odrasli sretni“, kazala je Žana Relota Rupar, direktorica Osnovne škole u Katoličkom školskom centru „Sveti Pavao“ u Zenici.

Magdalena Đurić, učiteljica u ovoj školi koja je  učestvovala u organizaciji same manifestacije istakla je zadovoljstvo kako je sve proteklo i da je najvažnije usrećiti djecu.

“Ovo je jedan od najradosnijih i najljepših blagdana za ove slatke mališane i bila mi je čast ove godine biti u organizaciji. Organizovali smo oko 300 paketića za našu dječicu od prvog do petog razreda, a za one starije slatkiše i poslastice. Malo sam uzbuđena i slatko umorna jer osjećam pozitivnu energiju i radost u našem Centru, a to je sve zahvaljujući našem Svetom Nikoli“, kazala je učiteljica Magdalena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno