Nogomet

VIDEO+FOTO: Šesnaestina finala Kupa BiH – Čelik eliminisao favorizovano Sarajevo iz Kupa BiH i plasirao se u osminu finala Kupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šesnaestina finala Kupa BiH – Čelik eliminisao favorizovano Sarajevo iz Kupa BiH i plasirao se u osminu finala Kupa

NK ČELIK – FK SARAJEVO 5:4 – nakon izvođenja penala, (1:1 u regularnom vremenu)

Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 18 sati pod svjetlošču reflektora; Gledalaca oko 8.000 (Na južnoj tribini oko 500  najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih Robijaša, a na sjevernoj tribini, rezervisanoj za gostujuće navijače, bilo je oko 400 navijača Sarajeva -„Hordi zla“). Vrijeme suho i ugodno za igru (+ 17*C).

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Sarajevo: Glavni sudija Elvedin Topuzović (Tuzla), pomoćnici: A1 Amel Novalić (Doboj), A2 Mirza Čejvanović (Tuzla), četvrti sudija Irfan Peljto (Sarajevo), delegat Haris Idrizović (Konjic), posmatrač suđenja Momir Širko (Banja Luka).

Uokviru šesnaestine finala Kupa BiH, sezona 2022/2023, na  stadionu “Bilino polje“ u Zenici i pod svjetlošću reflektora, igrali su derbi Kup utakmicu stari rivali, domaći NK Čelik i ekipa FK Sarajevo.

Nakon regularnih 90′ bilo je 1:1 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima je uspješniji bio Čelik i sa 5:4 eliminisao favorizovanu ekipu Sarajeva.

REZULTAT: ČELIK – SARAJEVO  1:1 (0:1), nakon jedanaesteraca 5:4 za Čelik;

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Adi Durmo, Davud Arnautović, Mahir Mehić, Sulejman Salkić, Ali Međuseljac, Aladin Isaković (cap), Mirsad Šijerkić, Eldar Sivac, Mahir Karić, Harun Vardo, Edin Durmiš. (Glavni trener Armin Duvnjak, pom.trener Adis Nurković, predstavnik kluba Haris Milak);

Rezerve na klupi Čelika: Emel Mlačo (golman), Haris Šehić, Harun Šabić, Amar Muslić, Fenan Salčinović, Emir Karalić, Selim Žuna, Imran Džaferović, Besim Kolić;

FK Sarajevo: Šahinović, Trako, Čataković, Đokanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Avramovski, Drobarov, Ramić, Suljić (cap), (Glavni trener Feđa Dudić, pom. treneri Emir Obuća i Adi Adilović, predstavnik kluba Emir Hadžić);

U jednom od derbija šesnaestine finala Kupa BiH igrali su Čelik i Sarajevo, timovi koji sada igraju u dva različita ranga takmičenja, Zeničani u Drugoj ligi, grupa Centar, a Sarajlije u Premijer ligi BiH.

Na, dobrano, ispunjenom Bilinom polju i u spektakularnoj atmosferi vidjeli smo veoma borbenu utakmicu, a završilo je neriješeno 1:1 u regularnom dijelu. Nakon regularnih 90′ i nakon 1:1 pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima je uspješniji bio Čelik i sa 5:4 eliminisao favorizovanu ekipu Sarajeva.

U 2′ prodor Eldara Sivca po desnoj strani, centaršut, Adi Međuseljac šutira u padu, golman brani.

Mulahusejnović se spetljao pred golom Čelika u 10′, a Čataković odlično šutira i lopta je okrznula prečku domaćih. Edin Durmiš je u šansi, šutira sa lijeve strane, golman Sarajeva odbija u korner. U 29′ i 30′ minuti na sceni je Mulahusejnović, prvi put šutira preko gola, a u drugoj šansi se ističe golman Čelika Adi Durmo i „vadi“ tešku lotu, koji je glavom šutirao Mulahusejnović i spašava svoj gol.

Gosti postižu gol u 35′ preko Hamze Čatakovića, koji odlično neobranjivo šutira u same rašlje gola zsa 20-ak metara za vođstvo od 1:0. U 42′ prodor Mahira Karića, šut sa 20-ak metara, ali golman Sarajeva odbija loptu. Prvo poluvrijeme je završeno vođstvom gostiju iz Sarajeva od 1:0, koji su imali, očekivano, terensku inicijativu.

Na početku drugog poluvremena Čelik postiže gol, koji je poništen radi ofsajda. Promašaj Mulahusejnovića u 50′. U 51′ Čelik pogađa prečku, a 54′ šansa i za Karića, koji šutira pored gola. Nakon toga, u 57′, Čataković pogađa stativu Čelika.

Izjednačenje na 1:1 je uslijedilo u 58′ kada Edin Durmiš realizuje jedanaesterac, nakon što je Tomašević igrao rukom u svom šesnaestercu.

Trener Feđa Dudić, šalje sve karte u napad. Na teren su ušli u 60′ Ikić, Mustafić i Varešanović. Bakljada navijača Čelika, dim je prekrio stadion. Trako u 67′ pogađa prečku Čelika nakon kornera. Otvoreno se igra, sijeva počesto pred golovima. Velika podrška Čeliku sa tribina. Kontra Čelika u 72′, lopta ide pored gola, šutirao je Durmiš, nije bio precizan. U 75′ rezervista Mustafić šutira preko gola domaćih, a u 79′ nakon dodavanja Davuda Arnautovića, Ali Međuseljac šutira preko gola. Edin Durmiš u 81′ šutira, Dizdarević brani. U 83′ izmjene kod Čelika, Fenan Salčinović i Besim Kolić ulaze u igru, izlaze Mahir Karić i Mirsad  Šijerkić. 90′, još je 1:1, sudijska nadoknada od pet minuta. Navijači Sarajeva skandiraju: Dudiću odlazi!

Kraj utakmice, regularnih 90′, 1:1, penali odlučuju plasman ekipe u osminu finala Kupa BiH.

Golove za Čelik iz jedanaesteraca su postigli Durmiš, Žuna, Vardo, Sivac i kapiten Aladin Isaković, dok je golman Čelika, Adi Durmo, odbranio penal rezerviste Mustafića. Golove iz penala za Sarajevo su postigli Ikić, Čataković, Trako i Ahmetović

Dakle, Čelik je sa 5:4 eliminisao favorizovanu ekipu Sarajeva i plasirao se u osminu finala Kupa BiH.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno