Biznis

VIDEO+FOTO: Sastanak UO Udruženja poslodavaca i gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Sastanak UO Udruženja poslodavaca i gradonačelnika Kasumovića – Udruženje poslodavaca Zenice upriličilo je danas sastanak u svojim prostorijama sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem. Privrednici uključeni u rad ovog udruženja željeli su jasno i javno reći kako žele biti vjetar u leđa Gradonačelniku u onom što radi u Zenici.

Gradonačelniku je predočeno na čemu ovo udruženje radi od osnovanja i šta su sve postigli, ali ipak u prvi plan stavljaju samu činjenicu da ih je po prvi put u njihovim prostorijama posjetio jedan gradonačelnik. Kasumović je naglasio da se sredinom januara očekuje nova sistematizacija Gradske uprave i javnih preduzeća.

Na sastanku je postignut visokom stepen saglasnosti o potrebi zajedničke saradnje gradske uprave na čelu sa Gradonačelnikom i Udruženja poslodavaca Zenica na poboljšanju poslovnog ambijenta u Gradu Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je kao prioritete u svome radu izdvojio reformu gradske uprave i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Zenica. S tim u vezi, zenički privrednici koji uspješno vode svoja preduzeća će imati aktivnu ulogu u reformi gradske uprave i u procesu izbora nadzornih odbora i direktora u javnim preduzećima.

Giljotina propisa i nameta na nivou Grada Zenica će biti važan korak u poboljšanju poslovnog ambijenta u Gradu Zenica. Zbog toga se očekuju konkretne inicijative od članova Udruženja poslodavaca Zenica, kako bi se skratili rokovi i umanjio broj nepotrebne dokumentacije, što će neminovno biti vjetar u leđa za zeničku privredu.

Zapošljavanje mladih i visokoobrazovanih kadrova i njihov ostanak u Zenici je također jedan od prioriteta u narednom periodu. Zbog toga su Gradu Zenici neophodne investicije domaćih i stranih privrednika, jer je nova zapošljavanja moguće ostvariti samo u realnom sektoru.

Zajednički zaključak Gradonačelnika Grada Zenica i Udruženja poslodavaca Zenica jeste da privrednici iz Grada Zenica trebaju putem Udruženja poslodavaca Zenica artikulirati svoje zahtjeve, prijedloge, primjedbe i sugestije prema gradskoj upravi radi poboljšanja poslovnog ambijenta u Zenici.

Privredni Savjet Grada Zenica je tijelo putem kojeg će u narednom periodu privreda i gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom institucionalno raditi na svim pitanjima koja su u žiži interesovanja privrede. Cilj rada Privredni Savjet Grada Zenica je jasan: napraviti od Zenice GRAD –PRIMJER pozitivne saradnje između privrede i gradske uprave na putu ka Evropskoj Uniji.

-Zamolio sam sve predstavnike svih mjesnih zajednica da mi dostave spisak osoba i porodica koje su socijalno ugrožene, a da imaju članove sa visokim i sa srednjim obrazovanjem, a nakon provjerimo validnost dostavljenih podataka, te spiskove ću uz preporuku dati svim poslodavcima u Zenici, rekao je Kasumović.

Kasumović je naglasio da će nakon nove sistematizacije omogućiti privrednicima, da u roku od sedam dana u 2017., a u 2018. i do četiri dana dobiju bilo kakvu dozvolu koja je u nadležnosti Gradske uprave, a ne kao što je do sada slučaj bio da se čeka i po par mjeseci.

On je najavio i da namjerava raspisati javni poziv za izgradnju četiri podzemne garaže u Zenici, da bi se barem dijelom riješio problem parkiranja u gradu.

Pogledajte fragmente razgovora u Udruženju, a onda i izjave gradonačelnika Fuada Kasumovića i Mladena Perića, predsjednika Udruženja poslodavaca Zenica.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno