Biznis

Tržište mobilnog oglašavanja u 2018. dosegnut će cifru od 134 milijarde dolara

Tržište mobilnog oglašavanja u 2018. dosegnut će cifru od 134 milijarde dolara
Tržište mobilnog oglašavanja u 2018. dosegnut će cifru od 134 milijarde dolara
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tržište mobilnog oglašavanja u 2018. dosegnut će cifru od 134 milijarde dolara- Prema istraživanju koje je provela kompanija Zenith, predviđa se kako će iduće godine u cijelom svijetu korisnici koji pristupaju internetu u 75 posto slučajeva to činiti putem mobilnih uređaja.

Navedeni udio mobilnih uređaja među uređajima koji se koriste za pristup internetu bi tijekom 2018. godine trebao narasti na nivo od čak 79 posto.

Za usporedbu, tijekom ove godine udio mobilnih uređaja među uređajima kojima se korisnici služe za pristupanje internetu iznosi 68 posto, dok je 2012. godine iznosio 40 posto.

Što se tiče vrste mobilnih uređaja kojima se korisnici služe za pristupanje internetu, prevladavaju pametni telefoni, čiji faktor rasprostranjenosti u 60 zemalja iz cijelog svijeta, koje su sudjelovale u istraživanju, sada iznosi 56 posto, dok bi do 2018. trebao doseći razinu od 63 posto.

U Zenithu ističu kako je Španjolska zemlja s najviše korisnika koji internetu pristupaju putem mobilnih uređaja (njih 85 posto), dok je po rasprostranjenosti pametnih telefona vodeća Irska (92 posto ispitanika iz te zemlje posjeduje pametni telefon).

Stoga je važan i podatak da će 60 posto prihoda od oglašavanja 2018. godine stizati s mobilnih uređaja te da će samo tržište mobilnog oglašavanja te godine na globalnoj razini dostići vrijednost od 134 milijarde dolara.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno