Zločini

VIDEO+FOTO: Saopćenje MUP-a ZDK – u tuči navijača Željezničara i Sarajeva više od 200 učesnika, oštećeno šest automobila i autobus

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Tom prilikom od strane NN osoba je oštećeno vjetrobransko staklo na vozilu “Suzuki” u vlasništvu MUP-a ZDK. Oštećeni su i automobili Passat, Fiat, Golf, Ford, Opel, kao i autobus marke Man u vlasništvu Centrotransa. U policijskom zapisniku navodi se da su na benzinskoj pumpi “Inter Ina” oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim.

U 16:20 sati o navedenom je upoznata dežurna tužiteljica. Uviđaj su izvršili istražitelji u vremenu od 17:00 do 19:00 sati, koji nastavljaju na rasvjetljavanju slučaja. Po dojavi informacije da se odvijaju veliki neredi angažovane su dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZDK te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira.


Pročitajte zvanični izvještaj MUP-a ZDK:

Dana 11.05.2019.godine u 15,10 sati u ul. Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK “Željezničar” Sarajevo i FK “Sarajevo” iz Sarajeva, u kojoj je učestvovalo više od 200 lica.  Tom prilikom od strane NN lica je oštećeno vjetrobransko staklo na smv.marke “Suzuki” reg.br: K29-M-709, vl. MUP-a ZE-DO Kantona, oštećen pmv.marke”Pasat” reg. br: K26-M-689, oštećen autobus marke “Man” reg. br: T53-O-107 vl. Centrotrans Sarajevo, oštećen pmv.marke “Fiat” reg.br: J93-T-531, oštećen pmv.marke “Golf” reg. br: O08-M-019 ,oštećen pmv.marke “Ford” reg.br: K43-M-925 , oštećen pmv.marke “Opel” reg.br: J80-A-442  te su na BP “Inter Ina” oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim. U 16,20 sati, o navedenom upoznata dežurna tužiteljica. Uviđaj izvrešen od strane istražitelja u vremenu od 17,00 do 19,00 sati.Dalji rad nastavljaju istražitelji.Na navedenom događaju angažovane su dodatne policijske snage i to: pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZE-DO kantona te policijski  službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno