Zločini

MUP ZDK: Odmah nakon razbojništva izvršilac otkriven i lišen slobode

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP ZDK: Odmah nakon razbojništva izvršilac otkriven i lišen slobode – Danas, 21.05.2019. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici biti predato na nadležnost i daljnje postupanje lice:

  • A., rođeno 1981. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. Krivičnog zakona  FBiH.

Naime, juče, 20.05.2019. godine, u 20,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obaviještena da je u ulici Zvečajska, Grad Zenica, od strane nepoznatog lica izvršeno razbojništvo nad starijom ženskom osobom inicijala V.LJ. Kako je utvrđeno uviđajnim radnjama izvršenim od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I u Zenici, razbojništvo je izvršeno na način da je nepoznato lice ušlo u unutrašnjost kuće, te uz pomoć fizičke snage oborilo oštećenu V.LJ. na pod, zadavši joj nekoliko udaraca nogom, od koje je tom prilikom sa vrata otrgnulo zlatni lančić, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela V.LJ. je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva i otkrivanju izvršioca istog odmah su angažovane sve raspoložive policijske snage a brzom i koordiniranom intervencijom policije, u 22,00 sati, u ulici Bistua Nuova, pronađeno je i identifikovano lice A.A., rođeno 1981. godine, iz Zenice, koje je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo navedeno razbojništvo. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela otuđeni lančić prodao ženskoj osobi B.A., iz Zenice, koja je locirana i kod koje su službenici Odsjeka krimninalističke policije pronašli otuđeni predmet.

Nakon lišenja slobode navedeno lice je zadržano u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno