Nogomet

VIDEO+FOTO: Robijaši proslavili rođendan, a Čelik pobjedu za kraj polusezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Bilinom polju ekipa Čelika je u posljednjem susretu jesenjeg dijela prvenstva dočekala ekipu Zvijezde iz Gradačca.

Nakon 14 odigranih utakmica Čelik je u ovaj susret ušao sa devete pozicije sa 18 bodova, dok je Zvijezda na 12. mjestu sa 15 osvojenih bodova.

Ono što je posebno za ovaj susret je i to da su Robijaši obilježili svoj 35. rođendan koji su proslavili uz sjajnu koreografiju i navijanje. Također, prije početka susreta odana je počast preminulom profesoru i Robijašu Aliji Bičakčiću kojem su se Robijaši također zahvalili tokom utakmice.

NK Čelik: Durmo, Sivac, Arnautović, Vardo, Isaković, Begić, Mehić, Tabaković, Durmiš, Šarić i Mašić.

NK Zvijezda: Trišić, Antić, Mujkić, Mikić, Kozić, Imočanin, Mujčić, Vujić, Čaušević, Novaković i Kordić.

Susret  oko 1.000 gledalaca.

Na prvu veliku priliku se čekalo do 8. minute. Nakon dobre lopte Durmiša u sredinu, Tabaković šalje loptu na krilo Šariću koji nakon dribilinga vraća loptu Tabakoviću na vrh kaznenog prostora koji upošljava Sivca u trku. Sivac šalje sjajan prizemni centaršut, ali Mašić sa pet metara šutira direktno u golmana gostiju.

Presing Čelika se isplatio. Nakon ukradene lopte Šarić šutira sa nekih 20 metara i matira golmana Trišića za vodstvo Čelika već u narednom napadu.

U 18. minuti nova sjajna šansa za Čelik. Sivac šutira sa nekih 18 metara, ali lopta odlazi tik iznad prečke gola Zvijezde.

Čelik je terensku dominaciju nagradio još jednom dobrom šansom u 27. minuti utakmice. Šut sa distance Tabakovića ide pravo u golmana Trišića koji bez problema brani.

U 29. minuti nova šansa za Čelik. Isaković je povukao sa svoje polovine, izbacio Tabakovića na krilu koji vraća loptu Durmišu u sredini, koji nakon driblinga šutira preko gola.

U 31. minuti Čelik je imao još jednu sjajnu šansu, nakon dobre kombinatorike na centru, Šarić je izbacio Durmiša na krilo koji nakon driblinga ulazi u peterac ali umjesto udarca, Durmiš je pokušao da proigra Mašića koji nije krenuo na loptu.

U istoj minuti ponovo ista situacija. Mašić je nakon presinga uzeo loptu odbrani gostiju iz Gradačca koja je došla do Durmiša koji je ponovo nesebično pokušao da proigra Mašića iako je bolja odluka bila da uputi udarac.

Prvu priliku gosti su imali u 41. minuti kada su ušlo po lijevoj strani u kazneni prostor Durme, ali se nisu baš najbolje snašli u izglednoj šansi i lopta nakon pogrešnog dodavanja odlazi u gol aut.

U 42. minuti divan gest su imali i gosti iz Gradačca. Navijači Zvijezde su na sjevernoj tribini istakli transparent i pružili počast preminuloj legendi Robijaša i juga profesoru Aliji Bičakčiću.

U sudijskoj nadoknadi Zvijezda je imala prvi udarac na gol Čelika. Nakon solo prodora, igrač Zvijezde šutira, ali lopta odlazi pored gola.

Drugo poluvrijeme ekipa Čelika otvara kao i prvo. Već u 48. minuti odlična prilika Mašić prolazi po desnoj strani uposlio je Durmiša koji šutira ali pravo u golmana gostiju.

Ipak, naredni napad je doveo Čelik do novog gola. Mašić je šutirao iz izgledne situacije nakon što je Čelik još jednom uzeo loptu nakon presinga, a odbijenu loptu pokupio je Talha Tabaković i pogodio za 2:0. u 48. minuti.

Čelik je nastavio sa napadima i u 51. minuti Durmiš centrira, a Šarić sjajno šutira. Ipak, odlično je odbranio golman Trišić.

U 53. minuti golman Trišić je imao nevjerovatnu odbranu. Nakon centaršuta Sivca, Šarić je uhvatio poluvolej koji sjajnom paradom brani golman Zvijezde iz Gradačca.

U 55. minuti najbolja prilika za goste. Nakon sjajnog proigravanja sa vrha šesnaesterca šutira Zvonimir Mikić, ali lopta odlazi nekoliko centimetara pored desne stative gola Durme.

Nakon nešto mirnijeg perioda u 65. minuti Mehić je šutirao sa distance, ali Trišić sjajno reaguje i lopta odlazi u korner.

U 72. minuti gosti smanjuju rezultat i dolaze do gola. Nakon udarca sa lijeve strane Nikića lopta odlazi ispod golmana Durme i gosti smanjuju na 2:1 i unose neizvjesnost u ostatak utakmice.

U 79. minuti dobru šansu je imao junior Ahmetspahić koji je ušao u drugom poluvremenu. Šutirao je s desne strane, ali lopta odlazi preko gola.

U 81. minuti Čelik postiže pogodatak i tako osigurava tri boda u ovom susretu. Pogodatak je postigao Selim Žuna na asistenciju Ahmetspahića koji je poslao povratni pas, a Žuna je plasirao udarac sa ivice kaznenog prostora i pogodio na svojoj oproštajnoj utakmici od crno-crvenog dresa.

U 83. minuti Čelik je mogao i do četvrtog gola. Nakon centaršuta Mehića Mašić šutira glavom, ali golman Zvijezde po ko zna koji put brani, a na odbijenu loptu naletio je Ahmetspahić koji pogađa spoljni dio mreže.

U 86. minuti Žuna je mogao i do drugog gola. Sjajno su ga saigrači uposlili u kontranapadu gdje je izašao sam prema golmanu Trišiću, ali udarac odlazi pored lijeve stative gola Zvijezde.

Susret je završen pobjedom Čelika 3:1. Pred ekipama je duga zimska pauza, a vrijedi istači da je trener Damjanović u ovom susretu dao priliku nekim debitantima. Čelik je na polusezonu otišao sa 8. pozicije sa 21 osvojenim bodom.

FOTO: Jasmin Hadžić Blicko i Haris Džonlić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno