Naše

VIDEO+FOTO: reportaža iz Azila za pse u Stranjanima – ovdje im je sigurno bolje nego na ulici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: reportaža iz Azila za pse u Stranjanima – ovdje im je sigurno bolje nego na ulici – Ekipa Zenicabloga je imala priliku danas (24.01.) posjetiti Azil za pse u Stranjanima kod Zenice i uvjeriti se u kakvim uvjetima oni gore borave. Od “prijemnog” odjeljenja, gdje svi dovedeni psi budu pregledani, vakcinisani, čipovani, pa do boksova koji imaju zatvoreni i otvoreni prostor, sve je urađeno po standardima zasigurno višim od sličnih u drugim gradovima.

Snimili smo video, te za vas napravili foto galeriju iz prostora u kojem je trenutno 50-ak pasa svih uzrasta. O Azilu, osim preduzeća ALBA kojem je povjereno upravljanje, brinu stručnjaci iz veterinarske stanice, a privremeno su angažirani i nadležni iz slične ustanove koja već funkcionira u Tešnju.

Rahima Huseinović ALBA Zenica

Rahima Huseinović, iz ALBE Zenica, pojasnila je za posjetioce Zenicabloga kakve su namjere, obaveze i dužnosti ove kompanije, te uputila građanima Zenice poziv za saradnju na rješavanju zajedničkog problema, sveprisutnih pasa lutalica na ulicama, koji nerijetko ugrožavaju prolaznike.

Onim što smo vidjeli na terenu najbolje je demantovati tvrdnje tzv. “ljubitelja životinja” koji su unaprijed, bez ijednog argumente ili opravdane sumnje, a samo zato što oni nisu uključeni u taj projekat, iznosili niz neistina o tretiranju pasa u ovom objektu.

Uvjerili smo se da psi borave u grijanom prostoru, da imaju kvalitetan tretman i hranu, da im se neprestano čisti životni prostor, te da – složiti će se svako ko pogleda video i fotografije – u svakom slučaju im je u Azilu znatno bolje i sigurnije nego na ulici. Uvjerite se sami.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno