Zenica

VIDEO+FOTO: Regionalna konferencija “Gradimo zajednicu – Moć ljudske povezanosti”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Regionalna konferencija “Gradimo zajednicu – Moć ljudske povezanosti” – U periodu od 22. do 25.  augusta, u Bijeljini je održana 11. Regionalna konferencija inovativnih nastavnika, pod sloganom  „Gradimo zajednicu-Moć ljudske povezanosti“.

Regionalna konferencija u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by step, povezala je prosvjetne radnike iz regije i to svih nivoa obrazovanja,  od predškolstva do srednjeg obrazovanja. U prelijepom ambijentu Etno sela „Stanišići“, više od 300 učesnika razmijenilo je prakse, znanja i ideje, i dokazali da je ova Konferecija mjesto gdje se spajaju ljubav i rađaju ideje, kako bi stvarali dobro obrazovanje i čuvali radost djetinjstva za svako dijete. Moć ove povezanosti gradi jednu nevjerovatnu Zajednicu, čiji članovi pretvaraju učionice u nezaboravnu avanturu  učenja i zabave.

Na jednom mjestu, tri dana zaredom, u pet različitih sala, istovremeno su se odvijale paralelne sesije i predstavljeno je preko 120 praksi, učesnika iz BiH i regiona.

Na  Konferenciji svoje prakse su prezentovale i nominovane, nastavnica i odgajateljice iz Zenice: Alisa Trtak JUPOiO  Zenica, Berina Šećibović   OŠ Meša Selimović i Nisveta Kozlić PPU Sindibad. Podsjećanja radi, Nisveta Kozlić proglašena je najinovativnijom odgajateljicom u BiH, u 2018. godini.

O nagrađenoj praksi snimljen je film, a cilj ove prakse  je smanjiti utjecaj savremene tehnologije na djecu predškolskog uzrasta, ali i podsticati čitalačku kulturu kod djece u ranom uzrastu. Film je premijerno prikazan na Konferenciji učesnicima i uskoro će biti dostupan široj javnosti.

COI Step by step je nevladina organizacija koja djeluje već 20 godina u oblasti obrazovanja, s ciljem da promoviše obrazovnu filozofiju usmjerenu na dijete i pravo svakog djeteta na kvalitetan odgoj i obrazovanje, na području cijele BiH. Daje nemjerljiv doprinos razvoju i promociju nastavničke profesije i pokrenuo je razne inicijative: NIN, Mentor +, Sobičak, i još mnogo drugih inicijativa.

Radosna vijest jeste da je NIN oficijelno postala dio GLOBAL TEACHER PRIZE za BiH, i pozivamo sve nastavnike iz BiH da prijave svoju praksu.

O ovim inicijativama možete pročitati više na :

https://inskola.com/            @coistepbystep



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno