Zenica

VIDEO+FOTO: Radnici Instituta “Kemal Kapetanović” protestvovali u kampusu UNZE, tvrde da su obespravljeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Radnici Instituta “Kemal Kapetanović” protestvovali u kampusu UNZE, tvrde da su obespravljeni – VIDEO+FOTO: Danas su održani mirni protesti radnika Instituta “Kemal Kapetanović” Univerziteta u Zenici.

Protesti su, saznaje Zenicablog, održani oko 13 sati u krugu kampusa Univerziteta za vrijeme održavanja sjednice Senata Univerziteta, na kojoj je razmatran novi Pravilnik o plaćama, dodacima i naknadama rada radnika Univerziteta u Zenici.

Prema predloženom Prijedlogu Nacrta teksta Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU UNZE značajan broj radnika Instituta bi izgubili ranije stečena prava, te bi po njima bila ponovno izvršena diskriminacija radnika Instituta u odnosu na nenastavno osoblje ostalih organizacionih jedinica. Također, tvrde radnici, kršile bi se i odredbe Zakona o radu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno