Zenica

Video+foto: Protest radnika Krivaje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Protest radnika Krivaje – Oko 250 radnika Krivaje-Mobel danas su protestnim okupljanjem pokušali skrenuti pažnju Općinskom sudu u Zenici na tužbu i zakazano pripremno ročište između tužitelja IP “Krivaja” u stečaju i tuženog PD “Krivaja Mobel”. Predstavnik Sindikat radnika Krivaje-Mobel Besim Hasić je kazao kako su ortaci državi i radnicima dužni 17 miliona KM.

“Ja znam da su oni nama i državi sveukupno dužni 17 miliona KM, a mi njima ni marke. Država stoji po strani, a i sudstvo se stavilo u tu stranu i dozvoljava da ovi rade šta hoće. Ne mogu da vjerujem da nam je sve u državi korumpirano od sudstva do tužilaštva”, izjavio je Hasić.

Pogledajte atmosferu ispred Općinskog suda:

Prema riječima radnika Krivaje-Mobel tuženi obmanjuje i sud i ostale institucije kako bi se zaobišlo stvarno stanje počinjenog kriminala u PD “Krivaja Mobel“, odnosno, tuženi je obmanio sud, time što od suda traži da na ročištu koje je zakazano, vezano po tužbi za raskid ugovora, gdje tuženi na tom pripremnom ročištu traži da se donese kontra mjera obezbjeđenja, tražeći da tužitelj uplati 2.700.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno