Zenica

Konačno: uskoro radovi na mostu kod Lamele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Konačno: uskoro radovi na mostu kod Lamele – Molim Vas da poduzmete nešto u vezi sa puknućem asfalta, tačnije rupe,na mostu kod Lamele, bliže šoping centru. Rupa je preko cijele širine mosta, kod mene lično je zbog toga došlo do oštećenja vozila, a stvara i gužvu u saobraćaju, napisao je Zeničanin obraćajući se Gradskoj upravi putem servisa Centar72.

Pročitajte i odgovor Gradske uprave. Foto: Zenicablog

Poštovani,
Dodatnom ekspertizom projekta izmjene diletacija na predmetnom mostu utvrđeno je da je potrebno sanirati prelaznu ploču i dio obalnog stuba. Pošto je završena sanacija petlje Blatuša i Bulevara u toku su završne pripreme za početak realizacije projekta preko Izvršne agencije za realizaciju projekta izgradnje GGM-a kako je prvobitno i bilo planirano zbog obima i tehnologije radova. O svim parametrima projekta javnost je upoznao direktor Izvršne agencije u izjavi za TV Zenica.

U toku izmjene diletacija izvršiti če se i krpanje oštečenja na kolovoznoj površini mosta. Podsjećamo da je na mostu izvršena zamjena ograde, rasvjete i asfaltiranje pješačkih staza kao i sanacija odvodnog sistema.
Nastavak Ulice Aleje šehida podpada pod redovno održavanje i Služba je izdala naloge za sanaciju udarnih rupa i obnovu horizontalne signalizacije.

Služba za komunalne poslove i ekologiju.

13183132_10207567788290631_1542786394_n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno