Kultura

VIDEO+FOTO: Promocija knjige profesora Ajdina Huseinspahića u Gornjem Vakufu probudila veliko interesovanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, dana 26.11. 2021. godine u prostorijama J.U. Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf, održana je promocije knjige “Od Berlinske do Dejtonske Bosne i Hercegovine” mladog zeničkog autora prof. dr. Ajdina Huseinspahića.

Knjiga je pobudila veliko interesovanje građana herojskog Gornjeg Vakufa, koji su u dvosatnom sadržaju pažljivo pratili izlaganja svih promotora.

Na samom početku prisutnima se obratio načelnik općine Gornji Vakuf- Uskoplje Sead Čaušević, koji je istakao kolika je cjelokupna važnost historije i kontinuiranog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Promotori knjige bili su: prof. dr. Larisa Velić, dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, dr.sc. Ismet Velić, pravobranilac Bosne i Hercegovine, Amir Ismić, doktor historijskih nauka i dobitnik najvećeg ratnog priznanja “zlatni ljiljan”, te dipl. Iur Tarik Isaković, sekretar BZK “Preporod” G.D Zenica.

Svi promotori nadahnuti prazničnom atmosferom te ukazanim gostoprinstvom sa pijetetom su govorili o hrabrom iskoraku prof. dr. Ajdina Huseinspahića da napiše ovo izuzetno historijsko djelo koje je evo sada tu pred nama na usluzi čitaocima.

Na samom kraju promocije i sam autor se zahvalio na izuzetnoj posjeti te se tokom izlaganja osvrnuo na svoju tek objavljenu knjigu “Od Berlinske do Dejtonske Bosne i Hercegovine”.

Sa prisutnima ali i onima koji su promociju pratili putem “live stream” linka, autor je podjelio impresije koje su ga pratile dok je pisao ovu knjigu, te šta ga je sve nagnalo da se upusti u jedan ovakav naučni poduhvat i koji su rezultati i zaključci do kojih je došao.

Press, Amila Ismić

Program u povodu Dana državnosti BiH | Promocija knjige “Od berlinske do dejtonske BiH”

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno