Kultura

VIDEO+FOTO: BZK Preporod Zenica i Baton Zenica organizovali promociju romana “BEJAT” autora Suvada Hadžića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 25. novembra 2021. godine u prostorijama Bošnjačke zajednice kulture u Zenici, Udruženje “Baton” Zenica u saradnja sa BZK “Preporod” ZDK i G.O. Zenica, a povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, organizovali su promociju knjige “BEJAT” profesora Suvada Hadžića.

U pitanju je roman istinitog sadržaja i tematike u kojem se kroz jedan poseban i živopisan književni stil tretiraju teške životne sudbine i posljednji dani šehida nama bliskog i dragog “Željeznog Polja” kod Žepča.

Na samom početku prisutnima se obratio predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Zeničko dobojskog kantona mr. sc. Armin Jašarević, koji se zahvalio autoru, promotorima i svim prisutnima, te čestitao Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Moderator promocije profesor Midhat Kasap nije krio svoje zadovoljstvo što upravo BZK “Preporod” u saradnja sa Udruženjem “Baton” Zenica, ovim i sličnim kulturnim manifestacijama, promocijama knjiga i obilježavanjima značajnih datuma za Bosnu i Hercegovinu postavlja stvari na svoje mjesto i “Preporodu” vraća staru ulogu u društvu koja mu u stvarnosti i pripada.

Promotori knjige bili su: prof. dr. Esmir Halilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakulteta u Zenici, Amir Ismić, doktor historijskih nauka i dobitnik najvećeg ratnog priznanja “zlatni ljiljan”, te sam autor Suvad Hadžić, profesor razredne nastave i pomoćnik direktora u Osnovnoj školi “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje.

Sama promocija knjige pobudila je veliko interesovanje zeničana koji su imali priliku da poslije promocija u Željeznom Polju, Žepču, Novom Šeheru , Varešu, Bužimu, Velikoj Kladuši i Zavidovićima, knjigu vide i u svome gradu te upoznaju se sa sadržajem i tematikom.

Cjelokupna praznična ambijentalnost tokom promocije i čest spomen na šehide u odbrani od agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu kod posjetilaca izazvalo je posebno emitivno stanje, što nam je svima uljepšalo prazničnu atmosferu.

Press i fotografija, Nudžejma Ismić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno