Nogomet

VIDEO+FOTO: Press u NK Čelik pred prvu utakmicu u proljetnom dijelu- Čelik gostuje kod Stupčanice u Olovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Press u NK Čelik pred prvu utakmicu u proljetnom dijelu- Čelik gostuje kod Stupčanice u Olovu- Nedjelja: NK Stupčanica–NK Čelik, nedjelja, 06.3.2022. u 15 sati na stadionu Olovo „Danac“.

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 16.kola (prvo proljetno) u Drugoj nogometnoj ligi, grupa Centar FBiH, sezona 2021/2022, u kojoj NK Čelik gostuje u Olovu kod lidera na tabeli, NK Stupčanice, kao i presjek stanja u NK Čelik.

Prisutnim novinarima obratili su se Pavle Skočibušić, šef stručnog štaba u NK Čelik, Adis Nurković, pomoćni trener i golman NK Čelik, a uvodničar i moderator na pressu bio je Emir Čerim, v.d. direktora NK Čelik.

Direktor Emir Čerim je na početku pressa napravio presjek trenutnog stanja u NK Čelik u pogledu trenutnog  finansijskog stanja, isplati dugovanja prema dva igrača (Emir Han Topću i Namir Alispahić) od oko 65.000 KM kao uslov za nastavak takmičenja u proljetnom prvenstvu.

-Imali smo jedan veliki problem kojeg smo na kraju, teško, ali uspješno riješili. Morali smo isplatiti dugovanja za dvojicu igrača. Riječ je o Emiru Hanu Topću, kojem je klub morao isplatiti 25.000 eura, te Namiru Alispahiću, kojem je isplaćeno 15.000 KM. Ovi igrači su bili u vrijeme vladavine Aydina Olguna i investitora iz Turske, te je nama “ostavljeno” da rješavamo sve te dugove. Zamislite igraču koji je odigrao jednu utakmicu za Čelik, klub mora isplaltiti 25.000 eura, time sam vam sve rekao. Sreća ova, Uprava je riješila i ovaj problem, te nastavljamo još jače do oporavka našeg kluba-, kazao je Ćerim.

Dug od Grada Zenica, koji bi rješio mnoge probleme u Čelik, redosljed u rješavanju dugovanja bio bi: 1.dug prema igračima, 2.dug prema povjeriocima, 3.blokada na glavnom računu.

-Glavno ročište u tužbi protiv Grada Zenica zakazano je za 31.3.2022.godine i pozitivan ishod u ovoj tužbi rješio bi mnoge probleme u klubu, a ako bi dobili ovu tužbu, nadamo se da su svi argumenti na našoj strani, za 30 dana bi počela realizacija tužbe-, istakao je Čerim.

Vezano za nedjeljnu derbi utakmicu u Olovu protiv lidera na tabeli, trener Pavle Skočibušić kaže da idu desetkovani u Olovo zbog mnogobrojnih povreda u ekipi, ali idu da se bore, da daju maksimum.

-Realno, male su nam šanse za prvo mjesto pored Stupčanice i visočke Bosne, koji su se u pauzi dodatno pojačali i imaju velike ambicije za plasman u Prvu ligu FBiH. Mi se nismo pojačali zbog finansijskih problema i imamo šta imamo, a to su naši mladi igrači iz našeg pogona. Ni sam ne znam koliko igrača nam je van stroja zbog povrede, pojedinci igrači nisu još registrovani, dok smo dvojicu omladinaca prepustili juniorskoj selekciji ovog vikenda, koja igra derbi prvenstva protiv Romarija, odnosno bore se za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu. Mladi igrači su ga iznenadili protiv OFK Beograda, te će u nastavku sezone dobiti veliku minutažu. Tako smo se u klubu i dogovorili za ovaj drugi dio sezone, mladi će dobiti sigurno veliku minutažu. Protiv OFK Beograda su donijeli prevagu  zahvaljujući tim mladim igračima, te podrškom navijača preokrenuli rezultat i na kraju pobijedili sa 2:1. Treba im svakako dati podršku, siguran sam da ćemo afirmisati nekoliko njih, te da će biti oslonac ekipe u narednim sezonama -, izjavio je trener Skočibušić.

Adis Nurković, pomoćni trener i golman u ekipi ističe da se ekipa ozbiljno pripremila za nastavak sezone, ali da imaju dosta nevolja s igračkim kadrom, tako da ne znaju ni ko će nastupiti u nedjelju u Olovu.

-Kao da smo se pretplatili na probleme. Povrijeđeni su Žuna, Vardo, Kovač, Sivac, Smajić, omladinci će ovaj vikend igrati za juniore umjesto za prvi tim, desetkovani putujemo u Olovo. Naravno da ćemo mi dati svoj maksimum zbog dresa kojeg nosimo i naših navijača koji će sigurno doći da nas podrže, a vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno. Stupčanica ima najviše ambicije, pripremali su se u Turskoj, vidjet ćemo ko će na kraju biti bolji. Na nama je da nas par iskusnih u ekipi uz mene, Mahmutovića i Salčinovića, koji je tu s nama trenira i daje nam još dodatnu snagu i kvalitete, ali i ozbiljnost na treninzima posebno kada su u pitanju mladi igrači da pomognemo mlađim igračima i da napravimo dobar tim za narednu sezonu -, kazao je Nurković.

Kompletan snimak sa pressa pogledajte na linku:

Službena lica za utakmicu NK Stupčanica –NK Čelik: Glavni sudija Amin Efendić, pomoćnici: A1 Edvin Trakić, A2 Aida Jusufović, delegat-posmatrać suđenja Edin Imamović (svi iz Sarajeva);

Tekst i foto

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno