Nogomet

FOTO: Domaća pobjeda kadeta Čelika, poraz juniora Čelika u derbijima protiv Romarija iz Viteza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Domaća pobjeda kadeta Čelika, poraz juniora Čelika u derbijima protiv Romarija iz Viteza- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 16.kolo;

Ovog vikenda igraju su utakmice 16.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je prvo kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

U 16.kolu kadeti i juniori NK Čelik bili su domaćini svojim vršnjacima iz NK Romari iz Viteza, liderima na tabeli u obje konkurencije, na „B“ stadionu Kamberovića polja u Zenici.

Kadeti Čelika su zabilježili pobjedu, dok su juniori Čelika minimalno poraženi.

Sa utakmice juniora Čelika i Romarija donosimo i dvije foto galerije – Autorprve je : Abdulah Mujezinović

Sudije na današnjim derbijima bili su: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo), Nikola Tešanović (Istočno Novo Sarajevo) i Stefan Vujičić (Istočna Ilidža), a delegat Nedeljko Lubura (Istočno Sarajevo);

Rezultati omladinskih selekcija Čelika i strijelci:

KADETI

Zenica: NK Čelik – NK Romari  2:0 (2:0);

Strijelci za kadete Čelika bili su Amer Hodžić u 8′ i autogol Rijad Ferhatović u 11.minuti.  (Glavni trener kadeta Čelika Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

JUNIORI

Zenica: NK Čelik – NK Romari 0:1 (0:0)

Strijelac jedinog gola za Romari bio je Din Ćutahija u 48.minuti.

(Glavni trener juniora Čelika je Nizah Hukić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Nakon 16.kola, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 40 bodova kao i prvoplasirana ekipa Romari, koja ima bolju gol razliku.

Nakon 16.kola, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 37 bodova. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa svih 15 pobjeda, i 45 bodova.

U narednom 17.kolu (drugo kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika gostuju ekipi NK Sportprevent iz Novog Travnika.

Tekst i foto galerija u nastavkuE.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno