Nogomet

VIDEO+FOTO: Press u NK Čelik – Očekujemo istinski derbi i spektakl, respekt za FK Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srijeda: NK Čelik – FK Sarajevo u 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica šesnaestine finala Kupa BiH, sezona 2022/2023, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Sarajevo.

Prisutnim novinarima obratili su se Emir Ćerim, v.d. direktora kluba i u ulozi moderatora, Armin Duvnjak, šef stručnog štaba, te Aladin Isaković, kapiten Čelika.

V.d. direktor Ćerim najavljuje da će ove srijede na Bilinom polju Čelik u noćnoj utakmici, s početkom od 18 sati, dočekati ekipu Sarajeva u šesnaestini finala Kupa BiH, te je predstavio učesnike ovog pressa.

Armin Duvnjak, šef struke NK  Čelik, dobar dio svog izlaganja posvetio je posljednjem susretu u Ilijašu i retultatskom neuspjehu, remi sa zadnjom ekipom na tabeli. Usput je spomenuo još neke utakmice na kojima su ubjedljivo dominirali, ali se na kraju to nije vidjelo na rezultatu. Za sutrašnju utakmicu ističe da će biti dobra utakmica dva velika rivala i da njegovi igrači jedva čekaju početak ovog susreta sa Sarajevom.

-Moramo zaboraviti prethodni prvenstveni meč u Ilijašu i okrenuli smo se odmah sutradan utakmici Kupa protiv FK Sarajevo. Sigurno je ovo jedna od najboljih ekipa u našoj državi koju vodi moj bivši saigrač Feđa Dudić. U većini utakmica koje su igrali ovog prvenstva na našem Bilinom polju, bili su bolji protivnik, ali ih nije služio rezultat. Želim im sve najbolje, ali tek iza sutrašnje utakmice. Smatram da ćemo se i mi sutra pitati nešto na terenu. Vjerujem u svoje momke i mislim da je u ovoj Kup utakmici sve moguće. Imamo dobru energiju, vidi se na treninzima da momci jedva čekaju sutrašnju utakmicu i sigurno je da ćemo biti motivisani i mudri, mirne glave, da ne bismo izgorili u želji da savladamo protivnika -, kazao je, između ostalog Duvnjak, te pozvao i navijače da daju podršku crno-crvenom timu, koji će posljednji atom snage ostaviti na terenu.

Istakao je da mu je drago što Feđa respektuje NK Čelik i što u sutrašnju utakmicu izlazi s najjačim sastavom.

I kapiten Aladin Iskaović je u svojoj izjavi kazao da u Ilijašu nisu iskoristili neke prilike, te da ih je protivnik kaznio, ali da je sada vrijeme za FK Sarajevo.

-Potajno smo se nadali jednom ovakvom protivniku. Momci su svjesni za koji grb igraju, siguran sam da će ostaviti srce na terenu. Respektujemo ih, ali dati ćemo 120 posto za dobar rezultat. Drago mi je da je Čelik ponovo tema broj jedan u gradu i medijima -, kazao je kapiten tima Isaković, te je i on pozvao navijače da im daju podršku.

V.d. direktor NK Čelik, Emir Čerim, smatra da je ovo nagrada za navijače koji su se izborili da klub opstane, a zatim i upravu i igrače koji su igrali po livadama i šumama uz dužno poštovanje.

-Euforija koja se osjeti u gradu, dugo se nije osjetila. Pustili smo u prodaju 2.000 ulaznica za sjevernu tribinu za navijače bordo tima. Sutra će biti otvorene sve četiri tribune stadiona. Nadam se da će doći bordo navijači i pomoći nam da napravimo istinski derbi, jer sam siguran da je ovo jedan od top tri derbija od postojanja takmičenja. Poručio bi da svi ranije uzmu ulaznice, da izbjegnemo gužvu sutra, a sutra će se ulaznice prodavati na četiri mjesta oko stadiona -, kazao je, na kraju pressa, Čerim.

Ulaznice za utakmicu možete kupiti u objektima na prodajnim mjestima: Gradska kafana Zenica, Šibica, Caffe Bar “raffaello”, Caffe Avanti, Orient prodavnica, Cafe Bar Bonaparte, Urban Grill, Caffe Crem i Fan shop NK Čelik Zenica.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Sarajevo na rasporedu je u srijedu 19.10. 2022.godine u 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, a TV prijenos bit će osiguran na Arena sportu.

Inače, posljednju utakmicu Čelik i Sarajevo su odigrali 18.oktobra 2019.godine na stadionu Koševo, rezultat je bio 2:0 za bordo tim, a Sarajevo je postiglo golove u drugom poluvremenu preko Amara Rahmanovića u 60′ i Mersudina Ahmetovića u 85′. Vrijedi istaći da je u posljednjem duelu na Bilinom polju ovih timova rezultat bio 0:0, a tadašnji duel na tribine zeničkog stadiona privukao je više od 10.000 gledalaca.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Sarajevo: Glavni sudija Elvedin Topuzović (Tuzla), pomoćnici: A1 Amel Novalić (Doboj), A2 Mirza Čejvanović (Tuzla), četvrti sudija Irfan Peljto (Sarajevo), delegat Haris Idrizović (Konjic), posmatrač suđenja Momir Širko (Banja Luka).

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno